Мелітопольці пройшлися по Києву - як наші на Марш захисників їздили

Переглядів: 1340

26 серпня 2021 08:12

Мелітопольці пройшлися по Києву - як наші на Марш захисників їздили фото
Фото надано Юлією Полікарповою та з відкритих джерел

В День Незалежності мелітопольці вже традиційно долучилися до Маршу Захисників у Києві.

«Щойно повернулися з Маршу Захисників 2021 у Києві. Враження фантастичні! Море людей, усміхнених, привітних, патріотичних, які щиро вітали усіх з Днем Незалежності України – нашим найважливішим державним святом. Здавалося, що вся колона просто нескінченна (за приблизними підрахунками, участь у Марші взяли до 50 000 осіб), - ділиться враженнями волонтерка Юлія Полікарпова. - Наші ветерани АТО/ООС йшли в коробці ГО «Res_publica. Брати по зброї» на чолі з П’ятим Президентом Петром Порошенко, та бойовими командирами, а волонтери одразу за ними з ГО «Справа Громад» і закривали колону. Знаєте, це так символічно: Воїни-Захисники попереду і волонтери, які вже восьмий рік підтримують їх, допомагаючи тримати тили, йшли разом, пліч-о-пліч. І для нас було важливо відзначити 30-ту річницю Незалежності України саме так, у столиці, поруч із тими, хто першим кинувся на захист нашої країни від агресора, хто втримав і продовжує тримати небо над Україною, за що їм велика вдячність і шана.

В колоні ми йшли з великим прапором України і банером «Мелітополь». Кияни та гості столиці зустрічали всю колону оплесками. А прочитавши на банері, звідки ми ще й вигукували: «Дякуємо мелітопольським волонтерам!», «Дякуємо за позицію!», «Спасибі, що приїхали», «Мелітополь – черешнева столиця!», «Ваші черешні найсмачніші! Слава Україні» і так далі. І чесно, сльози радості наверталися на очі від того. І згадувалася Революція Гідності, початок війни і те, як наполегливо ми всі тоді у 2013-2014 роках намагалися переконати Україну і самих себе в тому, що «Мелітополь - це Україна!». Боролися, переконували і вистояли тоді, не дозволивши покликати сюди агресора. Впевнені, що наша участь у Марші Захисників тільки закріпила цю тезу.

Це був день неймовірних емоцій, теплих зустрічей з тими, хто якимось чином дотичний до Мелітополя, віртуальних друзів, з якими нарешті змогли міцно обійнятися, щирих привітань, посмішок і щастя. І знаєте, побувавши на Марші Захисників, ми ще раз переконалися, що ми – українці, велика нація тих, хто здатен перемагати. І основні перемоги у нас із вами ще попереду! СЛАВА УКРАЇНІ!»


 




Схожі новини: