Перевіримо себе - сьогодні пишемо радіодиктант

Переглядів: 892

9 листопада 2020 08:08

Перевіримо себе - сьогодні пишемо радіодиктант фото

Сьогодні Україна напише традиційний радіодиктант. Долучитися до заходу можуть усі бажаючі.

Цього року Україна в двадцяте буде писати радиодиктант. Започаткований радіодиктант був Українським радіо в 2000 році. Проводиться акція 9 листопада – в День української писемності та мови.

Розпочнеться захід о дев’ятій ранку. Але власне текст диктуватимуть з 9:15 до 9:30.

Почути трансляцію можна на таких ресурсах:

Українське радіо (перший канал) та радіо Культура (третій канал);

телеканали UA:Перший та UA:Культура, а також канали регіональної мережі;

також можна скористатися Facebook та Youtube: сторінкою Українського радіо, загальною корпоративною сторінкою Суспільного мовлення.

Протягом доби можна відправити написаний текст на поштову адресу: Київ 1001, Хрещатик, 26, Українське радіо, "Радіодиктант" (штемпель має бути не пізніше 10 листопада!)

Також диктанти можна відправити на електронну адресу: [email protected].

11 листопада текст буде оголошено та розміщено на сайті Українського радіо. Учасники акції, які напишуть диктант без помилок, організатори обіцяють нагородити цінними призами, серед яких і запрошення до редакції Українського радіо.

В Мелітополі до написання радіодиктанта також може долучитися кожен.

А центр освіти дорослих "Перший" після трансляції проведе аналіз тексту. В анонсі зауважено : "На сторінці Центру у Фейсбуці досвідчена філологиня, тренерка освітніх програм центру, письменниця, кандидатка філологічних наук, доцентка Олена Даниліна зробить аналіз складних моментів тексту диктанта, допоможе дізнатися, як в майбутньому не припускатися помилок та краще запам’ятати правила української мови".

 



Имя:
Ваш комментарий:

Схожі новини: