Детские лагеря нашего региона бьют тревогу

Переглядів: 1781

9 червня 2020 08:07

Детские лагеря  нашего региона бьют тревогу фото

Руководство детских оздоровительных центров публично обратилось к правительству.

В открытом письме говорят о том, что детям нужно оздоровление, а лагеря ежегодно проводят подготовку к сезону. И непонятно, почему базам отдыха можно принимать отдыхающих, а детским оздоровительным учреждениям такой возможности правительство не дает.

Обращение в соцсетях размещают многие ДОУ. Сопровождается оно тегами "Зеленский", "ZEkomanda", ГоворитьБізнес, нілітуонлайн

Приведим текст со страницы ""Лісової пісні", что размещена на Молочном лимане. Им ситуация особенно неприятна. Ведь в этом году лагерь впервые за несколько лет был действительно готов встречать детей - Молочный лиман после открытия промоины наполнен водой.

Приводим текст обращения.

"Публічне звернення!

Літо - це час, коли з дитиною відбуваються найкращі події і стаються дива. Влітку кожна дитина має можливість відпочити на морі, в лісі або в горах, отримати заряд здоров’я, вітамінів та позитивних вражень на весь навчальний рік, зустріти нових друзів, закохатися, навчитись чогось нового, вперше вийти на сцену.
Все це реально і можливо, коли дитина відпочиває у таборі.
Табір – це місце, яке об’єднує людей літа: вожатих, дітей і кращих педагогів, заради великої мети – створення щасливого дитинства!
Ми вважаємо, що дітям цього року обов’язково потрібне оздоровлення і відпочинок! Дітям потрібен табір!
Сьогодні ми об’єдналися з єдиною метою - зробити усе можливе, щоб у наших дітей було безпечне та повноцінне літо.
Під час карантину, а це майже 3 місяці, діти знаходилися вдома і це вплинуло на їх імунітет, загальний стан фізичного та емоційного здоров’я.
Оцінюючи заздалегідь, що наступний навчальний рік для дітей буде насиченим і важким у зв’язку з карантином і пропуском багатьох уроків, дітям необхідно надати можливість оздоровлення і повноцінного відпочинку. До того ж, ми вже зараз спостерігаємо ситуацію, що діти проводять все своє дозвілля на вулиці, об’єднуючись у різні мікрогрупи.
Чи не більші це ризики для здоров’я дітей?
При відкритті, табори перевіряються усіма службами, в тому числі і Держспоживслужбою. Впроваджена систем СУБХХП (НАССР), всі співробітники проходять медичне обстеження та обов’язково мають санітарні книжки.
В процесі підготовки до відкриття сезону, таборами придбані в достатній кількості засоби дезінфекції, захисні маски, лампи антибактеріальні, санітайзери, які дадуть змогу запобігти розповсюдженню коронавірусної інфекції, ми впроваджуємо регулярний температурний скринінг дітей та персоналу, посилюємо захист дітей та працівників, впроваджуємо регулярну санітарну обробку усіх приміщень. Для прийому у табори нами розроблене спеціальне додаткове анкетування для батьків дітей та персоналу.
Програма відпочинку спланована таким чином, щоб діти якомога більше перебували на свіжому повітрі і не мали контакту зі сторонніми людьми.
Нашою активною групою відпрацьовані протоколи дій щодо прийому та перебування дітей у таборах цього літа.
Сьогодні влада наголошує на розвитку галузі внутрішнього туризму в Україні, хочемо зауважити, що дитячий відпочинок - це великий сегмент даної галузі!
Влітку у таборах України відпочиває понад 2.500.000 дітей. І працює більше ніж 1.000.000 персоналу.
Ми маємо змогу забезпечити роботою педагогічний та обслуговуючий персонал, який майже три місяці був без роботи та заробітку, також це надасть можливість не знищити галузь і підтримати бізнес.
Згідно затвердженої постанови головного санітарного лікаря України №36 від 06.06.20, дозволено роботу і розроблені алгоритми роботи для багатьох закладів розміщення, але, чомусь, дитячі заклади оздоровлення і відпочинку залишили поза увагою.
Табори не дотуються владою, в нас немає можливості отримати від держави кредити за низькими ставками, нам не знижено податкове навантаження, сьогодні 95% таборів утримуються за рахунок власників та балансують на межі існування.
Якщо цього року дитячі табори не відкриються, для багатьох з нас, це буде означати банкрутство, тому що табір працює лише 3 літніх місяці (один з яких нами вже втрачено), а утримувати персонал і обслуговувати базу потрібно цілий рік.
Ми наголошуємо, що також готові до відкриття сезону і створення умов для безпечного дитячого відпочинку цього літа!
Дайте нам можливість працювати, не знищуйте галузь!"



Имя:
Ваш комментарий:

Джокер
9 червня 2020 г. (12:41)

Московские власти объявили режим самосохранения. Ну и правильно: что может быть важнее сохранения власти?

житель
9 червня 2020 г. (14:38)

довбень -причем здесь москали к хохлам-хохлы вымирающее сословие с детста


Схожі новини: