ДТЕК прокомментировала обвинения СБУ

Просмотров: 755
27 квітня 2021 08:47

Вчера мы сообщали, что в СБУ заявили, что ДТЭК Запорожская ТЭС нарушает законодательство в области производства электроэнергии, что чревато дестабилизацией всей энергосистемы Украины. Сегодня пресс-служба ДТЕК выступила с заявлением, комментирующим позицию СБУ.

«ДТЕК Енерго - це надійний партнер суспільства та відповідальна компанія. 3а останні десять років ми інвестували в модернізацію та ремонти власних ТЕС 28 млрд гривень, в ЗаТЕС - 3,1 млрд гривень.
 
Ми виконуємо всі свої зобов'язання навіть незважаючи на те, що нам так і не повернули 468 млн гривень інвестиційної складової, які мали сплатити відповідно до «Закону про ринок електроенергії». Зі свого боку ДТЕК після скасування в 2017 році інвестиційної складової повернув державі весь обсяг складової за реконструкції, які не встиг завершити до 2017 р. І після цього ми продовжуємо щорічно інвестувати кошти в ремонт та модернізацію своїх ТЕС.
 
Я ще раз підкреслю, що теза про те,  що Запорізька ТЕС спричинила відключення енергопостачання у лютому 2021 р, не відповідає дійсності та не базується на офіційному акті розслідування. Зокрема у акті розслідування цього технологічного інциденту зазначено, що первинне технологічне порушення сталося на підстанції «Луч» Запоріжжяобленерго, і що саме коротке замикання на підстанціі спричинило подальші аварійні відключення в мережі.  
 
Ми впевнені, що без аналізу і усунення першопричин неможливо запобігти таким випадкам у майбутньому та забезпечити безперебійне енергопостачання. ДТЕК Енерго наголошує, що енергобезпека держави залежить від всіх учасників енергетичного ринку. І усунення недоліків на одному енергетичному об’єкті, без усунення на іншому, який став першопричиною відключення ТЕС, не буде сприяти енергетичній безпеці держави», - прокоментував виданню Ільдар Салєєв, генеральний директор ДТЕК Енерго».




Похожие новости: