Вітаємо тих, хто захищає

Просмотров: 1222
14 жовтня 2020 08:35
Фото "Мелитополь в курсе"

Сьогодні  відзначається  День Захисника України.

Зауважимо, це не аналог «23 февраля», яке за часів СРСР вважалося суто чоловічим святом. Сьогодні можемо вітати і чоловіків, і дівчат.

Також це не тільки свято військових. Бо, наприклад, волонтери і волонтерки зробили для захисту України дуже багато.

Офіційне святкування в Мелітополі відбулося учора.

У музейному дворику зібралися військовослужбовці, волонтери/ки, представники громадських організацій та влади, щоб висловити подяку захисникам, які боронять суверенітет нашої країни, та вшанувати пам'ять загиблих військових.

Так, посмертно медаллю за «Військову службу Україні» було вшановано Олександра Скочкова — курсанта, який загинув 25 вересня 2020 року під час авіакатастрофи літака АН-26. Нагороду вручили мамі загиблого.

Також медаллю “За службу Україні” нагороджено підполковника Мартинюка Миколу Станіславовича — заступника командира 2 патрульного батальйону військової частини 3033, майора Фіщука Вячеслава Володимировича — заступника військового комісара з територіальної оборони Мелітопольського об’єднаного міського військового комісаріату, майора Мурашко Миколу Вікторовича – командира авіаційного загону авіаційної ескадрильї військової частини А3840, солдата Кузнецова Сергія Валерійовича — стрільця Мелітопольського відділення Військової служби правопорядку Запорізького зонального відділу Військової служби правопорядку.

За розвиток волонтерського руху та військово-патріотичне виховання молоді в місті Мелітополі, підтримку та надання допомоги різним підрозділам Збройних Сил України у забезпеченні захисту територіальної цілісності держави та з нагоди відзначення Дня захисника України вручені подяки голові громадської організації “Спілка учасників АТО Мелітополя” Мінко Володимиру Дмитровичу та голові громадської організації “Спілка волонтерів та ветеранів АТО “Небайдужі” Людмилі Шведюк.

Також військовослужбовці отримали грамоти і подяки від міськвиконкому.

А сьогодні у міському парку з нагоди Дня Захисника України патріотів, волонтерів, небайдужих, усіх мешканців Мелітополя запрошують  долучитися до доброї справи.

З 12.00 по 15.00 в центральному парку біля нової великої сцени будуть плести маскувальну сітку для наших захисників, щоб вона оберігала їх на передовій.

Можна буде поспілкуватися з однодумцями і залучити містян до волонтерської діяльності.

Редакція «МВ» приєднується до всіх вітань, що прозвучать сьогодні  для захисників і захисниць України. Дякуємо вам і бажаємо тільки перемоги.




Похожие новости: