Совет правосудия рассматривает странную жалобу на Мелитопольского судью

Просмотров: 1103
22 січня 2020 15:20
Громкие решения положили начало неприятностям В. Фомина

Высший совет правосудия (ВСП) рассматривает сегодня две жалобы на судью Мелитопольского горрайонного суда Виктора Фомина.

Связаны обе жалобы с его полугодичной командировкой в Киев, где он работал следственным судьей Соломенского районного суда. На этом посту В. Фомин принял ряд громких решений, разрешив следственные действия против руководителей крупных предприятий и людей, связанных с большой политикой.

После этого у судьи начались неприятности в виде дисциплинарных взысканий  и различных жалоб.

Некоторые подозревают, что ВСП намеренно устраивает гонения на В. Фомина. В частности об этом недавно заявлял Центр противодействия коррупции. А по поводу заседаний 22 января на своей странице в «Фейсбук» высказался член Адвокатской совещательной группы Роман Масленко, ранее состоявший в совете общественного контроля Национального антикоррупционного бюро Украины (НАБУ).

«Вища рада правосуддя не лише прямо покриває голову окружного адмінсуду м.Києва Павла Вовка, але й очевидно переслідує усіх суддів, які дали можливість детективам НАБУ вести розслідування справи Вовка.

Сьогодні, 22 січня, будуть розглядатись дві скарги на суддю Віктора Фоміна.

Першу скаргу подав Заєць, який є адвокатом Вовка саме за те, що Фомін задовольнив клопотання детективів НАБУ про надання дозволу на отримання трафіку з номерів телефонів Вовка та ін. суддів окружного адмінсуду міста Києва.

Друга скарга, взагалі унікальна і стосується справи іншої судді - Інни Попович з Харкова. Цю суддю обвинувачують у недекларуванні розкішного майна. Розслідування завершене і зараз її справу розглядає Вищий антикорсуд.

Скаргу на Фоміна подав Таранов Микола Андрійович, який начебто проживає за адресою м.Київ, вул. Микільсько-Слобідська 2а/42.

Так от, такої адреси у Київі взагалі НЕ ІСНУЄ (2а- це дитячий садок, а 2а/42 - взагалі немає).

Цілком ймовірно, що і сам скаржник - видуманий персонаж, бо у крим. справі така особа не засвітилась, жодних даних про неї немає і незрозуміло, якого дива ця особа подала скаргу.

Але у ВРП так спішили відкрити дисциплінарне провадження, що навіть пояснень Фоміна не отримали.

До речі, Фомін вже вдруге є серед переможців у конкурсі на члена ВРП за квотою Президента і зараз проходить спецперевірку. Таке враження, що у ВРП його дуже не хочуть і використовують усі можливості, щоб заблокувати його призначення.

Цікаво, як відреагує на це все Президент, який незабаром має визначитись зі своїм вибором щодо члена ВРП. У нього є шанс призначити людину, яка своїми діями продемонструвала, що готова міняти систему. Але чи Зеленський справді хоче змінити систему ? Скоро побачимо.», написал Р. Масленко.




Похожие новости: