У Запоріжжі всі кафе, магазини і готелі перейдуть на українську мову

Просмотров: 836
4 серпня 2019 13:44

Працівникам сфери торгівлі і послуг в обласному центрі рекомендується спілкуватися з клієнтами державною мовою. Питання впровадження української мови в публічному вживанні було розглянуто на засіданні координаційної ради з питань розвитку підприємництва.

До обговорення також долучилися члени виконавчого комітету та представники громадськості, повідомляє прес-служба мерії.

– 16 липня в Україні набрав чинності ЗУ «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Підприємства, установи, організації всіх форм власності, фізичні особи, підприємці та інші суб’єкти господарювання повинні надавати інформацію про товари і послуги теж виключно українською. У тому числі через інтернет-каталоги і магазини. Те ж стосується і спілкування з клієнтом, якщо немає його особистого прохання перейти на іншу мову, – зазначила заступник директора департаменту надання адміністративних послуг та розвитку підприємництва Запорізької міської ради Тетяна Суркова.

В ході засідання координаційної ради розглянули і законодавчі вимоги щодо обов’язкового впровадження системи НАССР на підприємствах. Стосується це, зокрема, малих потужностей, пов’язаних з харчовою галуззю.

– Вже 20 вересня 2019 року настає кінцева дата, коли система безпеки харчової продукції (НАССР) повинна бути впроваджена на підприємствах. Суть її полягає в аналізі та контролі небезпечних факторів, які є визначальними для цього виду товарів. Це санітарний стан приміщень, процеси переробки сировини. Госпродпотребслужба, як контролюючий орган, буде влаштовувати власні перевірки. – розповіла директор департамента адміністративних послуг та розвитку підприємництва Наталя Мила.

Источник: 1news.zp




Похожие новости: