Трамвай у вишиванці: у Запоріжжі міський електротранспорт поповнився іменним вагоном

Переглядів: 207

24 травня 2024 22:10

Трамвай у вишиванці: у Запоріжжі міський електротранспорт поповнився іменним вагоном фото

У свій перший рейс вирушив 16-й трамвай запорізького виробництва.

Його вихід, як повідомляє сайт Запорізької міської ради, приурочений до 55-річчя утворення Заводського району м. Запоріжжя.

"Це перший трамвай, брендований районною тематикою.

- 23 травня Заводський район відзначає 55-ту річницю свого утворення. Сьогоднішній вихід на лінію нового трамвая, який буде курсувати між вокзалом «Запоріжжя 1» і Заводським районом – це чудовий подарунок і жителям нашого району, і всім запоріжцям. Комфорт містян зараз важливий як ніколи, і вони заслуговують найкращого, - відзначив голова Заводської районної адміністрації Роман Кір’янов.

Як розповів заступник начальника з виробничо-технічних питань КП «Запоріжелектротранс» Артур Ісаєв, новий трамвай також створено на цьому підприємстві. Корпус машини було зварено на машинобудівному заводі у Калуші, у Броварах його пофарбували і облаштували вікна. Все інше – колісні пари, візок, нова електропроводка, інтер’єр тощо – справа рук умільців «Запоріжелектротрансу».

Як уже знають пасажири, наші трамваї не тільки сучасні та зручні, а ще й гарні. Лише в Запоріжжі є свій бренд – вишиванка на муніципальному транспорті. Традиційно і цей вагон оформлений у кольорах муніципального транспорту Запоріжжя та прикрашений вишиванкою.

Важливо, що він, як і попередні, пристосований для людей з інвалідністю. Але вперше новий трамвай брендований районною тематикою – «Заводському району 55 років».

Новий трамвай буде працювати на маршруті № 16 – «Вокзал «Запоріжжя 1» - Заводський район». Він уже пройшов необхідну обкатку, найближчими днями буде виконувати пробні рейси з пасажирами від вокзалу до трамвайного депо, а потім і на повний маршрут!, - говориться у повідомленні.

 




Схожі новини: