Пошкоджено 5 балконів і вікна: у Запоріжжі сильний вітер повалив велике дерево на житловий будинок

Переглядів: 203

15 квітня 2024 22:54

Пошкоджено 5 балконів і вікна: у Запоріжжі сильний вітер повалив велике дерево на житловий будинок фото

Станом на 21 годину надійшло 50 заявок про повалені дерева, які впали через сильний вітер з дощем.

Відповідні служби приступили до усунення наслідків негоди. Як повідомляє секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв, у роботах  вже задіяно 7 бригад ДСНС, 2 бригади спеціалізованої міської аварійно-рятувальної служби, Муніципальна аварійна служба та «Запоріжміськсвітло».

«Підключаємо також чергові бригади усіх комунальних служб.  Відповідні заявки повідомляйте на 15-80 (зі стаціонарних) чи з мобільних (061) 787 15 80; (050) 414 15 80; (067) 656 15 80», - зазначається у телеграм-каналі очільника Запоріжжя.

Рятувальники ліквідовують наслідки негоди

Станом на 21:00 співробітники ДСНС здійснюють оперативне реагування на 15 подій, повʼязаних з наданням допомоги населенню у результаті негоди в Запоріжжі і Запорізькому районі.

«Рятувальники прибирають повалені дерева, які перешкоджають руху транспорту та пішоходів, становлять загрозу для життя і здоровʼя людей. Так, в одному із районів обласного центру внаслідок поривів вітру гілля дерева впали на житловий будинок, у результаті чого пошкоджено 5 балконів та вікна. Інформація про постраждалих серед числа мешканців обласного центру не надходила.

Від ГУ ДСНС залучено 70 рятувальників, 17 одиниць техніки», - інформує пресслужба Головного управління ДСНС в Запорізькій області.

На деяких ділянках перекрито та обмежено рух транспорту

Патрульна поліція звертає увагу водіїв, що через негоду в місті частково обмежено рух транспорту:

  • на вулиці Діагональній зі сторони Заводського району в бік Вознесенівського району;
  • на проспекті Моторобудівників на ділянці від вулиці Ігоря Сікорського до вулиці Іванова.

Рух на цих ділянках здійснюється зустрічною смугою.

Перекрито рух:

  • на вулиці Дудикіна від вул. Михайлова до провулку Явірний;
  • на вулиці Круговій від вулиці Іванова до перехрестя вулиць Героїв 55-ї бригади та Гарнізонної;
  • на вулиці Перемоги на ділянці від вулиці Сталеварів до вулиці Михайла Гончаренка;
  • на вулиці Патріотичній від вулиці Сталеварів до вулиці Михайла Гончаренка;
  • на вулиці Щасливій від перехрестя з вулицею Електозаводською до провулку Сурикова.

На місцях патрульні, які забезпечують безпеку дорожнього руху, а також профільні служби, які працюють над усуненням наслідків негоди.

«Враховуйте вказану інформацію, та за можливості відмовтеся від будь-яких поїздок», - звертаються поліціянти до учасників дорожного руху.

Бригади «Запоріжжяобленерго» працюють у посиленому режимі

Наразі на території Запорізької області вирують гроза вкупі зі штормовим вітром з поривами 15-20 м/с, що вже встигли спричинити низку пошкоджень в електромережах.

«Наші бригади переведені у посилений режим роботи, аби максимально оперативно усунути наслідки негоди. Зробимо все можливе, аби стихія не спричинила тривалих перерв в енергопостачанні наших клієнтів.

Водночас, піклуючись вашу про безпеку, закликаємо уникати повітряних ліній електропередачі та у випадку виявлення пошкодженого проводу чи електроопори терміново зателефонувати до нашого кол-центру 0-800-304-502», - інформує Запоріжжяобленерго.




Схожі новини: