Трамп хоче змусити країни НАТО збільшити витрати на оборону до 3% ВВП – The Telegraph

Переглядів: 128

4 травня 2024 17:25

Трамп хоче змусити країни НАТО збільшити витрати на оборону до 3% ВВП – The Telegraph фото

За словами співрозмовника видання, Трамп уже деякий час розглядає можливість збільшення витрат

45-й американський президент Дональд Трамп у разі перемоги на виборах у США розглядає плани змусити членів НАТО збільшити витрати на оборону до 3% ВВП. Про це повідомило видання The Telegraph з посиланням на співрозмовників.

За даними видання, Трамп вважає, що країни-члени повинні зробити більше внеску в колективну оборону альянсу на тлі загроз з боку Росії та Китаю. Він також вважає, що правила бухгалтерського обліку слід змінити таким чином, щоб допомога Україні не зараховувалася у суму витрат на оборону.

За словами співрозмовника, Трамп уже деякий час розглядає можливість збільшення витрат, але ще більше переконався у цьому після зустрічі з президентом Польщі Анджеєм Дудою минулого місяця.

"Його думки схиляються (До збільшення видатків на оборону. — Ред.) в бік 3%, особливо після розмови з Дудою – і це не враховуючи грошей для України", – сказав співрозмовник видання.

Видання зауважило, що Дуда раніше стверджував, що 3% ВВП на оборону (рівень, якого досягли лише Польща, США та Греція) необхідні для захисту від "наростальних загроз", включно з початком "прямої конфронтації Росії з НАТО".




Схожі новини: