У Запоріжжі адвокат намагався передати наркотики ув’язненому «кримінальному авторитету»

Переглядів: 133

1 травня 2024 14:22

У Запоріжжі адвокат намагався передати наркотики ув’язненому «кримінальному авторитету» фото

Адвоката викрили під час відвідин СІЗО.

Чоловік приховав канабіс і метамфетамін в устілках для взуття та мав намір передати їх затриманому підзахисному. Правоохоронці вчасно виявили та вилучили заборонені речовини. Про це повідомляє відділ комунікації поліції у Запорізькій області. 

Підозрюваний передав наркотики 58-річному підзахисному “кримінальному авторитету”.  Адвокат проніс канабіс і метамфетамін в устілках для взуття. Вилучені речовини передали на експертизу. 

Порушника затримали на підставі статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. У результаті заходів правоохоронці вилучили у фігуранта пакети з речовиною рослинного походження (попередньо - канабіс) та кристалічною речовиною (попередньо - метамфетамін). Речові докази направлені на експертні дослідження.

Під процесуальним керівництвом Запорізької обласної прокуратури слідчі вже повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Санкція інкримінованої статті передбачає ув’язнення на строк до десяти років з конфіскацією майна. Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу підозрюваному. Досудове розслідування триває.




Схожі новини: