Дайош сесію! У Запорізькій міській раді намагатимуться звільнити секретаря

Переглядів: 162

24 квітня 2024 01:00

Дайош сесію! У Запорізькій міській раді намагатимуться звільнити секретаря фото

Голову фракції “Слуга народу” у Запорізькій міській раді Регіну Харченко відкликали з посади за згоду зайняти місце Анатолія Куртєва

Дуже цікаві події розгортаються у міській раді, де вчергове частина депутатів намагається зняти з посади секретаря Запорізької міської ради Анатолія Куртєва.

Два дні тому відомий запорізький журналіст Яків Носков, який наразі служить в ЗСУ, написав на своїй фейсбук-сторінці пост про те, що, за його інсайдерською інформацією, на наступній сесії депутати знімуть з посади секретаря Запорізької міської ради Анатолія Куртєва, до якого є багато питань щодо роботи. А його місце займе голова депутатської фракції “Слуга народу” Регіна Харченко.

«Запоріжжя. Час цікавих сторіз))

ТВО міського голови Амстердама (закреслено) Запоріжжя Анатолій Куртєв, схоже, все. На наступній сесії більшість депутатів обере нового секретаря міськради, який, відповідно, буде виконувати і обов’язки мера.

Точніше, яка. За перевіреними джерелами, ОП погодив на цю посаду пані Регіну Харченко.

Зміниться і склад заступників міського голови. Попередньо відомо про відхід Анатолія Васюка, Олександра Власюка та Андрія П’ятницького. Першим заступником (не знаю, чи є фемінітив), найімовірніше, буде Елла Слєпян.

Палацове дійство заплановане на найближчий вівторок, якщо Земля не налетить на небесну вісь. До речі, цікаво, на якій стадії відома кримінальна справа, фігурантом якої є поки діючий ТВО. Бо можуть бути нюанси)), - написав журналіст.

Пост викликав величезний резонанс, свої коментарі під ним залишили понад 120 користувачів. А вчора у телеграм-каналах з’явилася інформація, що голова Запорізької ОДА Іван Федоров надіслав до Президента України звернення, в якому попросив створити Запорізьку міську військову адміністрацію, оскільки робота секретаря міської ради прифронтового міста його не влаштовує. На підтвердження своїх слів Іван Федоров перерахував усі, на його думку, недоліки у роботі очільника Запоріжжя.

У той же день, як по команді, на фейсбук-сторінках кількох депутатів міської ради з’явилися приблизно однакові тексти, автори яких висловлюють невдоволення діяльністю Анатолія Куртєва та вимагають провести 24 квітня позачергову сесію.

Ось що написав директор КП «Запорізьке міське інвестиційне агентство», фракція “Партія Володимира Буряка “Єднання” Сергій Ільченко:

«РІВЕНЬ СВАВІЛЛЯ куртєва ПЕРЕЙШОВ ВСІ КОРДОНИ

Що робити, коли секретар Запорізької міської ради Анатолій Куртєв в черговий раз цілеспрямовано не дає зібрати сесію ЗМР для вирішення ключових питань? Вже три місяці! ми з групою ініціативних депутатів не можемо досягти перегляду петиції 8554 про фінансування Збройних сил України з міського бюджету! Дати нашим захисникам і захисницям ще більше можливостей для боротьби з агресором. Убезпечити Запоріжжя, слово “прифронтове” у відношенні до якого вже сприймається по дефолту.

Але випадково виконуючий обов’язки міського голови Запоріжжя, пан секретар не дає нам робити свою роботу та блокує намагання. Інколи, чесно, хочеться махнути рукою та закінчити депутатську діяльність. Але цього він мабуть і добивається, щоб ми всі тут вже плюнули та відчепилися. Але запоріжці ж так не роблять!

Я ТАК НЕ ЗРОБЛЮ!

Здавалося б, виділити кошти на ЗСУ = захистити людей, які живуть та працюють у цьому місті, поповнюють міський бюджет. Але у Анатолія з захистом людей в принципі проблеми.

На третій рік повномасштабного вторгнення у Запоріжжі катастрофа з укриттями. Більша частина не ремонтувалася та не пристосована до знаходження там людей. А тим паче - у безпеці. Ті, що працюють та наче навіть можуть убезпечити - під замком. І про це знає вся Україна!

Коли там оголосили про модульні укриття та співпрацю з бізнесом? Я особисто віддав свій голос ЗА! До кінця 2023 року мало б працювати 23. Встановлений один на бульварі Шевченка і той не працює. ГАНЬБА! І хто там каже про безпеку людей⁉️ Не чули!

І так з багатьма сферами життя міста. Через численні звернення містян та працівників бюджетної сфери, ситуація на місцях — катастрофічна! А коли хочеш змінити на краще, бо тобі в цьому місті жити, секретар блокує сесію ЗМР!

На мою думку, вже давно настав час для змін!!! Бо нам потрібна людина, яка усвідомлює відповідальність на своїх плечах, і яка не тікає від обовʼязків, і яка дотримується регламенту Запорізької міської ради (який зобовʼязує провести сесію, якщо петиція набрала необхідну кількість голосів).

ВИМАГАЮ!!! провести завтра 24 квітня 2024 року позачергову сесію Запорізької міської ради! Лупаймо цю скелю разом!»

Регіна Харченко, фракція "Слуга народу":

«Ми чекали 3 роки і більше не можемо чекати»

Секретар Запорізької міської ради блокує проведення сесій, через що неможливо оперативно втілювати необхідні для міста рішення.

Вже три роки Запоріжжя є прифронтовим містом. За цей час громада пережила багато всього та не раз доводила незламність і головне прагнення: жити в місті, яке розвивається та веде рух під українським прапором.

Ми вистояли повномасштабне вторгнення та відстояли місто.

Ми працюємо в режимі нон-стоп задля подальшої Перемоги та деокупації наших сіл та містечок.

Нам дивно, що на постійній основі блокуються засідання сесій Запорізької міської ради, що унеможливлює повноцінну роботу органу у прифронтовому місті.

Місті, де рішення та допомога повинні прийматись оперативно та спрямовуватись на розвиток та підтримку людей.

Замість цього ми отримуємо недовіру до секретаря та місцевого органа у 90%, постійні згадування Запоріжжя у ЗМІ як корумпованого та несамостійного міста та відтік населення, коли його підтримка як тилу, так необхідна військовим.

Коли влада не виділяє відповідні кошти — гинуть не тільки люди, а й надії.

А значить руйнується тил, який є основою військових.

Тил — це безпека містян, створення для них умов для подальшого життя та роботи в сучасних реаліях.

Безпека — це базові потреби в укриттях, які в Запоріжжі чомусь або виглядають не зрозуміло та не мають практичного значення, або їх взагалі не існує, або вони створюються власними ресурсами.

Чому ми, маючи такого кровожерливого ворога проти якого воюємо, змушені ставити питання ефективності та професійності влади на місцях, коли вона повинна працювати ще більше, ніж до повномасштабної війни?

Питання не риторичні.  Відповіді повинні бути прямі. А дії — ще більш рішучі.

Потрібне ТЕРМІНОВЕ перезавантаження та рух в одному напрямку з запорізькою громадою, військовими та всією країною.

Ми, усі активні депутати, вимагаємо зібрати сесію Запорізької міської ради вже завтра.

Часу більше немає.  Повинні бути дії.  Ми готові діяти. Ваша дія — підтримати нас".

Відкликали з посади голови фракції

...Після появи поста Якова Носкова 22 квітня депутатська фракція Політичної партії “Слуга народу” зробить свій, так би мовити, “хід конем”. Вона терміново скликає і проводить загальні збори, протокол яких “зливається” у публічну площину.

Так, згідно документу, на зборах були присутні 10 депутатів з 11 повноважних на дату їх проведення: Дмитро Гладкий, Ольга Гордієнко, Сергій Дергачов, Роман Кір’янов, Ірина Кулєш, Анатолій Куртєв, Кирило Нерянов, Інна Пенчук, Владислав Погорєлов, Віталій Тишечко. Регіна Харченко на зборах була відсутня. Забігаючи наперед, зазначу, що серед депутатів, які підписали протокол, Романа Кір’янова не було.

Учасники зборів «заклеймили позором» голову фракції Регіну Харченко, висловивши недовіру, зокрема, за нескликання своєчасно загальних зборів депутатської фракції.

Але найбільше “занепокоєння” у колег по фракції викликало те, що Регіна Владиславівна взяла участь у переговорах щодо припинення повноважень секретаря міської ради, яке виразилося у подачі документів на “погодження” на посаду секретаря міської ради замість Анатолія Куртєва.

Варто зазначити, що попри усі скандали — з гуманітаркою, з обшуками і кримінальною справою - в.о. міського голови якось вдається вже досить тривалий час триматися на плаву.

У протоколі зазначається, що Регіна Харченко підтвердила семи членам фракції факт своїх переговорів з очільником ОДА Федоровим щодо майбутньої посади секретаря міської ради і надсилання свого “резюме”.

Враховуючи усю цю інформацію, Ольга Гордієнко запропонувала переобрати Регіну Харченко і відкликати її з посади голови фракції. Гендерну політику вирішили не змінювати — головою депутатської фракції “Слуга народу” обрали Інну Пенчук.

Заодно змістили і заступника Регіни Владиславівни - Дмитра Гладкого. На посади заступників голови обрані Кирило Нерянов і Владислав Погорєлов. Секретар фракції - Ірина Кулєш.

Як далі будуть розгортатися події у Запорізькій міській раді — побачимо. Про неминуче звільнення Анатолія Куртєва, нагадаю, говорилося вже кілька разів, але ніяких наслідків ці розмови не мали.

Пряма мова

"Свій нетривалий політичний шлях я намагалась зкеровувати до «перемоги публічних інтересів». Мала завжди позицію, не була зручною. Рятувала «тонучих». Готувала візійні проєкти (не завжди, звісно, вони отримували підтримку). Говорила не досить комплементарні речі очільникам та керівникам.

Вчора мені в повній мірі “віддячили” за усе вище перераховане. Фракція моїх (до вчора) прекрасних друзів, товаришів та колег вирішила, що я не гідна бути ГОЛОВОЮ фракції. Не гідна усього в цьому житті. На відміну від них (керівників КП/КНП) не гідна бути дотичною до представлення інтересів міста. Фракція! Дякую ВАМ! За підтримку!– розповіла у коментарі «Відбудові. Запоріжжя» Регіна Харченко.




Схожі новини: