Каннський кінофестиваль вручив "Золоту гілку" японській анімаційній студії Ghibli

Переглядів: 178

19 квітня 2024 22:10

Каннський кінофестиваль вручив Золоту гілку японській анімаційній студії Ghibli фото

На Каннському фестивалі "Золоту пальмову гілку" за натхнення вручили японській анімаційній студії Ghibli. Це перший випадок, коли нагороду вручають колективу. Про це повідомили на сайті кінофестивалю.

Почесною "Золотою гілкою" Каннський кінофестиваль відзначає тих, хто надихав кінематограф.

"Вперше в нашій історії ми вирішили нагородити не особу, а інституцію", – сказала Айріс Кноблох, президентка Каннського фестивалю.

"Як і всі ікони Сьомого мистецтва, ці персонажі наповнюють нашу уяву багатими, барвистими всесвітами та чутливими, захопливими розповідями. Завдяки Ghibli японська анімація постає як одна з найбільших пригод синефілії, між традицією та сучасністю", — додають Айріс Кноблох, президентка фестивалю, та його гендиректор Тьєррі Фремо в офіційній заяві.

Співзасновник студії Ghibli Тошіо Судзукі  теж подякував організаторам за нагороду.

"Сорок років тому Хаяо Міядзакі, Ісао Такахата та я заснували студію Ghibli з бажанням донести високоякісну анімацію високого рівня до дітей та дорослих різного віку. Сьогодні наші фільми дивляться люди у всьому світі", — зазначив Судзукі.

Студію Ghibli заснували у 1985 році режисер та сценарист Хаяо Міядзакі разом з колегою і учителем Ісао Такахатою та продюсером Тошіо Судзукі.

Успіх компанії принесла перша стрічка "Навсікая з Долини вітрів", яка була створена до офіційного заснування компанії.

За 40 років студія Ghibli завоювала своїх глядачів цікавими роботами. У фільмах "Порко Россо", "Пом Поко", "Принцеса Мононоке", "Мої сусіди Ямада", "Здіймається вітер" та "Казка про принцесу Каґуя" студія створила історії, які є настільки ж особистими, наскільки й універсальними.

Вони отримали престижні нагороди, серед яких "Золотий ведмідь" та "Оскар" за найкращий анімаційний фільм "Віднесені духом", а нещодавно ще один "Оскар" за фільм "Хлопчик і чапля".




Схожі новини: