У Мелітопольському районі колаборантка здавала земляків, які не підтримують окупаційну владу рф

Переглядів: 182

15 квітня 2024 13:00

У Мелітопольському районі колаборантка здавала земляків, які не підтримують окупаційну владу рф фото

СБУ оголосила підозру “старості” з Мелітопольського району, яка здавала окупантам односельців

Служба безпеки задокументувала, що ексчиновниця Олександрівської сільської ради після окупації країною-агресором Мелітопольського району  добровільно розпочала співпрацю з ворогом, вступивши в незаконні «органи влади».

Влітку 2022 року загарбники призначили зловмисницю за її ініціативою старостою  т.зв. «Александровской поселковой администрации». Про це повідомляє Служба безпеки України.

Перебуваючи на посаді, фігурантка активно сприяла країні-агресору в проведенні агітації на підтримку окупації українських територій.

Також встановлено, що ворожа пособниця надавала ворогу інформацію про місцевих мешканців, які мають проукраїнські погляди та не підтримують окупаційну владу рф.

Слідчі СБУ заочно повідомили зловмисниці про підозру за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність). Їй загрожує до 10 років позбавлення волі.

Оскільки фігурантка переховується від слідства на тимчасово окупованій території, її оголошено у розшук.

Досудове розслідування здійснюється слідчими СБУ в Запорізькій області за оперативного супроводу співробітників СБУ у Сумській області  та процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури.




Схожі новини: