Плакала від радості та гордості: Подкопаєва розповіла, які слова зворушили її до глибини душі

Переглядів: 135

14 квітня 2024 18:15

Плакала від радості та гордості: Подкопаєва розповіла, які слова зворушили її до глибини душі фото

Лілія Подкопаєва розповіла про розмову з послом України в Японії, який допоміг їй зрозуміти свою значущість для країни. За словами дипломата, перемоги юної гімнастки принесли гордість і радість усім співгромадянам.

Українська гімнастка Лілія Подкопаєва вперше згадала про розмову з послом України в Японії, яка стала для неї дуже важливою і зворушила до сліз. Про це олімпійська чемпіонка розповіла в інтерв'ю "Обозревателю".

Ця розмова відбулася за рік до того, як Подкопаєва стала абсолютною чемпіонкою світу та переможницею Олімпійських ігор. Вона допомогла гімнастці зрозуміти, наскільки вона важлива для своєї країни.

Майже 30 років тому вона взяла участь у Чемпіонаті світу зі спортивної гімнастики, який відбувся в місті Сабаї, Японія. Лише за 6 місяців до цього в країні відкрило свої двері посольство України.

"І коли на тому чемпіонаті я виборола золоту медаль — тоді почали говорити про Україну, навіть дивитися на карті, де вона розташована. Посол тоді сказав: "Ліля, ви за цей тиждень зробили більше для іміджу країни, ніж ми, усім посольством, за пів року". І тоді, коли підіймався наш, найчарівніший, найкрасивіший прапор, лунав гімн України — мурашки були по шкірі та сльози радості й гордості за свою Батьківщину", — розповіла Подкопаєва.

Однак, як зізналася в розмові з журналістами українська гімнастка, чітке усвідомлення значущості перемоги прийшло до неї, коли вона почала спілкуватися зі співгромадянами після повернення в Україну.




Схожі новини: