Зачинена краса: у дендропарку Запорізької дитячої залізниці неймовірно гарно

Переглядів: 260

13 квітня 2024 23:25

Зачинена краса: у дендропарку Запорізької дитячої залізниці неймовірно гарно фото

Вже кілька років поспіль вхід відвідувачам на територію Запорізької дитячої залізниці заборонений.

Спочатку - через пандемію коронавірусу, а з 24 лютого 2024 року доступ закритий через воєнний стан. Тому деревами, які весною стоять обсипані білими чи рожевими квітками, а також гарними квітами можна милуватися на світлинах, які працівники ЗДЗ розміщують на фейсбук-сторінці закладу.

Зараз у дендропарку дуже гарно — цвітуть дерева, кущі, розпустилися тюльпани і нарциси. У розпалі цвітіння  магнолій на просторі поруч з адмінкорпусом

— Цвітуть магнолії, їх у нас три сорти — квітки червоного, бузкового та білого кольору, хеноменес, або японська айва, японська сакура, яблуні Недзвецького, форзиція, — розповідає заведувач зеленим господарством Запорізької ДЗ Віталій Уляницький. - Цвітуть тюльпани, доцвітають нарциси.

Японських сакур на території дендропарку близько 30 дерев. Вони висаджені на двох локаціях — біля входу на територію дитячої заізниці і ближче до адмінбудівлі.

Віталій Уляницький розповів про свою мрію — зробити на локації, що ближче до входу, місце для відвідування молодят. Для цього треба висадити півкруг з форзицій, вистригти серце, зробити арочку — і щоб пари могли проводити тут гарні фотосесії. Поки ця задумка — це лише мрія.

Територія дитячої залізниці милує око у будь-яку пору року. Але особливо гарна вона, звичайно, весною. Зараз переважає рожевий колір магнолій та сакур, а ще — яблунь Недзвецького, кораловим цвітом покрита японська айва, жовтим - форзиція.

Ось-ось розквітне на території дендропарку бузок, потім почнуть цвісти вейгели, калина, бульдонеж. А за ними наступить пора троянд, які будуть радувати око співробітників аж до пізньої осені.

Фото авторки




Схожі новини: