На Запорізькій АЕС здетонував дрон — МАГАТЕ

Переглядів: 214

8 квітня 2024 00:05

На Запорізькій АЕС здетонував дрон — МАГАТЕ фото

Експертам МАГАТЕ повідомили, що на Запорізькій атомній електростанції здетонував дрон.

Гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі на своїй сторінці у соцмережі Х заявив: «Я закликаю утримуватися від дій, які суперечать 5 принципам МАГАТЕ та ставлять під загрозу ядерну безпеку».

Представник ГУР МОУ Андрій Юсов так прокоментував вибухи БПЛА на ЗАЕС:

"Україна не причетна до жодних збройних провокацій на території незаконно окупованої Росією ЗАЕС.

Держава-агресор вкотре наражає на небезпеку ядерний об'єкт, цивільне населення та навколишнє середовище всієї Європи. Російські удари, зокрема, імітаційні, по території української атомної станції, як і розміщення там військ та озброєння, мінування об'єктів ЗАЕС давно вже є відомою та постійною злочинною практикою окупантів.

Росія має вивести війська з усіх об'єктів ЗАЕС, лише це дозволить відновити дотримання усіх необхідних міжнародних норм та контролю над важливим об'єктом атомної енергетики".

В тему

6 квітня о 18:09 зусиллями українських фахівців відновлено роботу лінії електропередачі «Запорізька ТЕС — Феросплавна» напругою 330 кВ, яка після обстрілів російськими окупантами була в ремонті.

Ця лінія разом з лінією «Запорізька АЕС — Дніпровська» напругою 750 кВ зʼєднує станцію з об’єднаною енергосистемою України та забезпечує живлення її власних потреб.

Нагадаємо, від початку російської окупації Запорізька АЕС вже пережила вісім повних блекаутів та один частковий – із запуском аварійних дизель-генераторів і систем безпеки. Їхня відмова загрожує настанням аварійної ситуації, - інформує НАЕК “Енергоатом”.

 

 

 




Схожі новини: