Як готувати закарпатську паску: цей рецепт великодньої випічки стане в вашій родині справжнім хітом

Переглядів: 178

6 квітня 2024 15:25

Як готувати закарпатську паску: цей рецепт великодньої випічки стане в вашій родині справжнім хітом фото

Час на прочитання2 хв

Інгредієнти

  • тепле молоко 225 мл
  • борошно 480 г
  • цукор 60 г
  • сухі дріжджі (або живі дріжджі) 10 г (30 г)
  • яйце 1 шт.
  • жовток яйця 2 шт.
  • сметана 50 г
  • сіль 10 г
  • розтоплене вершкове масло 45 г
  • кунжут, гарбузове насіння тощо

для прикрашання

Спочатку готується опара:

Береться 100 мл теплого молока та 70 г борошна, додаються сухі (або живі) дріжджі та перемішується. Додається 30 г цукру і ще раз ретельно перемішується. Накривається чистим рушником і залишається на 15 хвилин у теплому місці, щоб опара підійшла.

Тепер можна зайнятися приготуванням тіста:

Борошно, що залишилося, просіюється через сито, додається сіль і все ретельно перемішується.

До окремої миски вибивається 1 яйце та ще один жовток, всипається 30 г цукру і все ретельно перемішується вінчиком.

До миски з борошном вливається яєчна суміш і опара. Додається 125 мл теплого молока і сметана. Знову все перемішується.

Потім у два етапи додається розтоплене вершкове масло. Спочатку тісто замішується лопаткою, а потім руками, поки воно не припинить прилипати до рук. Після цього тісто накривається харчовою плівкою, щоб воно підійшло, знову замішується і знову підходить (так тричі).

Тісто ділиться на кілька пасок, з кожної частини формується куля, яка викладається до форми. Залишається, щоб підійшло в формі, та змащується жовтком.

Духовка розігрівається до 180 градусів. Паски потрібно випікати 30-50 хвилин залежно від потужності духовки та розміру випічки.

Після випікання паски залишаються у формі, щоб вони "відпочили", а тоді виймаються.

Прикрасити можна за бажанням.




Схожі новини: