Росія вдарила по Харкову, Києву і Запоріжжю. Нова ракетна атака з Ту-95 та "калібрами", загиблих більшає

Переглядів: 221

6 квітня 2024 09:55

Росія вдарила по Харкову, Києву і Запоріжжю. Нова ракетна атака з Ту-95 та калібрами, загиблих більшає фото

Зранку 6 квітня Росія атакувала Україну крилатими ракетами з бомбардувальників Ту-95, "шахедами" та "калібрами" з моря. У Харкові відомо про щонайменше шістьох загиблих.

"Шахеди" тероризували центральні області усю ніч, а після 5 години ранку залетіли ракети, запущені з Ту-95. Також Повітряні сили повідомили про удар ракетами "Калібр" з кораблів з Чорного моря.

Група крилатих ракет залетіла в Україну з Чернігівщини, пролетіла через Полтавщину та Черкащину на захід. Проте ракети різко змінили напрямок та вдарили у бік Києва з Житомирщини. У Київській області працювала ППО, у самому Києві вибухів не було.

Керівник Запорізької області Іван Федоров повідомляв про атаку ракетами по Запоріжжю і вибухи там. Напередодні ввечері від ракетного удару у Запоріжжі загинули чотири людини.

Повітряні сили попереджали про можливий ракетний удар по Павлограду з півдня, а також удар по Миколаєву "калібрами".

Військові вночі попереджали про наближення "шахедів" до Старокостянтинова на Хмельниччині, а ракети наближались до Ладижина на Вінниччині та Канева на Черкащині.

Після 6 години ранку оголосили відбій повітряної тривоги у більшості областей.

Зранку мер Харкова Ігор Терехов розповів про жахливі наслідки нічного удару "шахедів".

"Внаслідок нічного удару по Шевченківському району, станом на ранок, маємо 6 загиблих та 10 поранених. Приліт "шахедів" прийшовся по житловій забудові - пошкоджені щонайменше 9 багатоповерхівок, три гуртожитки, низка адміністративних будівель, крамниця, АЗС, СТО та авто", - повідомив Терехов.

Вночі влада області повідомляла про двох загиблих, але їхня кількість зросла.

Масований удар Росії на "західний Великдень": ракети з Ту-95 атакували Стрий біля Львова, є загиблі

Російські удари по греблях та гідроелектростанціях України - це зміна стратегії

Атака на аеродром Морозовськ біля Ростова, де могли знищити 14 літаків РФ. Чому це дуже важливо

Сили оборони України збили дві крилаті ракети Х-101/Х-555, крилату ракету «Калібр» та 28 «шахедів».

21 березня Росія після місячної перерви здійснила перший весняний масований удар, який прийшовся на Київ. У столиці та області поранення отримали 17 людей, але ракети збили.

Військові відзвітували про 31 збиту ракету. За даними ЗСУ, російські військові використали 29 крилатих ракет Х-101/Х-555, запущених з 11 стратегічних бомбардувальників Ту-95МС.

Крім того, згідно зі зведенням Повітряних сил ЗСУ, було ще дві балістичні ракети — "Іскандер-М" та "Кинджал". Більшість ракет маневрували по багатьох регіонах країни і зрештою направились до столиці.

У Києві та області були руйнування житлових будинків, дитячих садків та промислових об'єктів.

Масований удар росіян по українській енергетиці. Чому саме зараз

22 березня Росія здійснила наймасштабнішу атаку на енергетику України за весь час війни. Були влучання і пошкодження об’єктів генерації по всій країні. Під удар потрапила легендарна ДніпроГЕС у Запоріжжі, а Харків залишився повністю без світла.

Відновлення електропостачання після цього триває досі.

Аварійні відключення світла почались у семи областях півдня та сходу країни. У Хмельницькому загинули троє людей, а в Запоріжжі - двоє.

Тоді Росія атакувала Україну понад 60 "шахедами" і майже 90 ракетами різних типів. у тому числі аеробалістичними "кинджалами".

У результаті протиповітряного бою були знищені 92 повітряні цілі, кажуть в ПС: 55 "шахедів", 35 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 2 керовані авіаційні ракети Х-59. Більшість ракет збити не вдалося, адже вони били по регіонах, в яких немає можливості збивати балістичні ракети і не така потужна система ППО, як у Києві.

Ракети також понищили енергетичні об'єкти на Львівщині та Бурштинську ТЕЦ на Франківщині.

24 березня Росія завдала ще одного комбінованого ракетного удару по Україні.

Частина ракет вдарила по Києву, інші долетіли до Львівщини і вдарили там по енергетичних об'єктах. Одна ракета навіть залітала на 39 секунд до Польщі.

При цьому більшість ракет вдарили по газових сховищах біля Стрия. Туди ж в 9 ранку того дня вдарили дві ракети "Кинджал". Про жертви під час тієї атаки влада не повідомляла.

За даними Повітряних сил ЗСУ, загалом 24 березня росіяни атакували 29 крилатими ракетами Х-101/Х-555 та 28 ударними дронами типу Shahed, українські військові знищили 18 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 25 ударних "шахеди". Два ранкові "кинджали" збити не вдалось.

25 березня зранку Росія атакувала Київ ракетами "Циркон", обидві збили, проте у Києві були руйнування академії мистецтв. Обійшлось без жертв.

29 березня Росія знову завдала масованого удару по Україні крилатими ракетами, "шахедами" та "кинджалами".

Тоді пошкодили енергетичні об'єкти у низці областей центру та заходу України. Проблеми зі світлом почались в шести областях.

Серед іншого Росія атакувала Канівську та Дністровську ГЕС. Влада про жертви не повідомляла, але були поранені.

Під час масованої атаки 29 березня, яка тривала всю ніч, росіяни випустили 99 ракет різних видів і дронів по об’єктах енергетики України, повідомили Повітряні сили. 58 "шахедів" і 26 ракет вдалося збити.

31 березня масована ракетна атака переважно прийшлась на захід України. Зокрема, повідомляли про удар біля Стрия по енергетичних об'єктах, які атакували і в попередні дні. Тоді загинули дві людини.

Росіяни на "католицький Великдень" атакували 14-ма крилатими ракетами Х-101/Х-555 та 11-ма ударними БПЛА "Шахед". А також балістичною ракетою "Іскандер-М" та керованою авіаційною ракетою Х-59.

Збити вдалось 9 крилатих ракет Х-101/Х-555 та 9 "шахедів".

У квітні Росія неодноразово атакувала балістичними ракетами та "Шахедами" Харків та Запоріжжя.

"Подвійний удар", щоб вбити рятувальників. Чому Росія все частіше так робить в Україні

4 квітня у Харкові від удару загинули чотири людини - під час повторного удару загинули рятувальники.

5 квітня Росія завдала подвійного удару по Запоріжжю, загинули чотири людини.

Перед цим Росія завдавала масованих комбінованих ракетних ударів всю зиму, проте зробила паузу в масованих обстрілах з 15 лютого, продовжуючи точкові криваві удари по різних містах сходу та півдня України.




Схожі новини: