Грант для підприємця або ваучер на навчання: які послуги Запорізька служба зайнятості може надати учасникам бойових дій

Переглядів: 310

4 квітня 2024 23:58

Грант для підприємця або ваучер на навчання: які послуги Запорізька служба зайнятості може надати учасникам бойових дій фото

Впродовж січня-березня 2024 року в центрах зайнятості Запорізької області отримували послуги 137 учасників бойових дій, із них мали статус безробітного 129 осіб.

Як повідомила директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік, 8 учасників бойових дій працевлаштовані на запорізькі підприємства.

“Також слід зазначити, що 3 ветерани та 1 дружина учасника бойових дій отримали гранти на створення або розвиток власного бізнесу», - інформує Ірина Дуднік.

Служба зайнятості має в арсеналі широкий спектр послуг для воїнів, які повернулися з фронту:

  • сприяння у працевлаштуванні;
  • отримання статусу безробітного та матеріальної допомоги на випадок безробіття;
  • отримання ваучера на навчання для підвищення професійного рівня або зміни сфери діяльності. Ваучер можуть отримати учасники бойових дій, які мають професійно-технічну чи вищу освіту та не зареєстровані у службі зайнятості як безробітні. Навчатися за ваучером можна за 124 професіями та спеціальностями, самостійно обравши напрям, заклад освіти у межах України та форму навчання.
  • безкоштовне навчання в закладах освіти Державної служби зайнятості;
  • отримання матеріальної підтримки шляхом участі в суспільно-корисних та громадських роботах;
  • отримання гранту учасниками бойових дій, особами з інвалідністю внаслідок війни та членами їхніх сімей на створення або розвиток власної справи.

Програма передбачає надання грантів на суми:

  • до 250 тисяч гривень - для учасника бойових дій та/або особи з інвалідністю внаслідок війни та/або другого з подружжя - за умови створення щонайменше 1 робочого місця;
  • від 250 тисяч до 500 тисяч гривень може отримати учасник бойових дій та/або особа з інвалідністю внаслідок війни та/або другий з подружжя учасника бойових дій за умови створення щонайменше 2 робочих місця.
  • від 500 тисяч до 1 млн гривень зможе отримати учасник бойових дій та/або особа з інвалідністю внаслідок війни, якщо він не менш ніж 36 місяців був зареєстрований як ФОП до моменту подання заяви. Головна умова — створити від 4 робочих місць. Співфінансування за цією програмою передбачає: не більше 70% надає держава (сума гранту), 30% — власні кошти підприємця.

Максимальний період реалізації бізнес-проєкту за наданим грантом складає 3 роки. Повернення отриманих коштів здійснюється упродовж цього часу шляхом сплати податків та зборів, у першу чергу – за працевлаштованих людей.

 Додаткову інформацію можна отримати Contact-центрі ЗОЦЗ за номером  0 800 33 67 28 або у  Телеграм-каналі обласного центру зайнятості.

   




Схожі новини: