СБУ повідомила про підозру 10 колаборантам з «мвс рф», які займаються репресіями на ТОТ Запорізької області

Переглядів: 220

4 квітня 2024 14:37

СБУ повідомила про підозру 10 колаборантам з «мвс рф», які займаються репресіями на ТОТ Запорізької області фото

Служба безпеки встановили особи і зібрали доказову базу на ще 10 колаборантів, які вступили до окупаційного «головного управління мвс рф в Запорізькій області».

У лавах псевдоустанови їх включили до складу райвідділів та призначили до підрозділів «слідства, карного розшуку, патрульно-постової служби та безпеки дорожнього руху». Про це повідомляє Служба безпеки України. 

Перебуваючи у лавах окупаційного органу, колаборанти беруть участь у масових репресіях проти місцевих жителів, щоб зламати їхній спротив агресору.

Під час таких «рейдів» рашисти викрадали людей та ув’язнювали їх до російських катівень.

Також зловмисники вдиралися до помешкань українських патріотів та під виглядом «обшуків» викрадали приватне майно громадян.

Крім цього колаборантів залучали до охорони «виборчкомів» під час фейкових плебісцитів у тимчасово захопленій частині території регіону.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігурантам про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Стосовно 6 зрадників обвинувальні акти скеровані до суду.

Заходи з документування злочинної діяльності проводили співробітники УСБУ в Запорізькій області, під процесуальним керівництвом Запорізької обласної прокуратури.




Схожі новини: