"Ці люди не готові воювати": адвокат різко розкритикував зниження призовного віку

Переглядів: 224

3 квітня 2024 15:55

Ці люди не готові воювати: адвокат різко розкритикував зниження призовного віку фото

На думку Ростислава Кравця, зниження призовного віку може погано вплинути на українську армію й після війни.

Адвокат Ростислав Кравець розкритикував законопроєкт про зниження граничного віку призовників, який напередодні підписав Володимир Зеленський. 

"Зменшили вік до 25 років. Не на час воєнного стану, а взагалі. А що це дає? Це значно менша кількість осіб будуть проходити строкову службу, яку скоро назвуть базовою. Але від перестановки назв нічого не зміниться. Це ж навпаки гірше буде, якщо ми говоримо про майбутнє. Якщо ж ми говоримо про воєнний стан, про те, що зараз відбувається в Україні. Ми хочемо людей від 25 років місяць готувати й кудись відправляти. Але чи правильний це підхід з погляду військової підготовки, розуміння взагалі подій", – сказав адвокат. 

Він також заявив, що місяця підготовки для таких мобілізованих буде недостатньо для того, щоб навчити їх усіх тонкощів ведення війни. 

"Їх там місяць будуть готувати і відправляють. Тобто місяця буде достатньо людині для того, щоб бути підготовленою до війни? Військових готують у спеціальних військових закладах роками для того, щоб людина не лише могла стріляти, а й психологічно була готова. Інформації про те, скільки молодих людей фізично не можуть виконувати бойові завдання – вона взагалі наявна у Збройних силах? І особи, які ухвалюють ці закони, взагалі мають уявлення, що відбувається на фронті? Як працює командування, як відбуваються розпорядження ресурсом на фронті", – заявив Кравець.

Зниження призовного віку: що відомо

Напередодні президент України Володимир Зеленський підписав законопроект, який знижує граничний вік для мобілізації з 27 до 25 років. 

Раніше Кравець пояснював, що українців до 25 років, які не служили в армії та мають статус призовника, можуть мобілізувати лише за їхньою згодою. Але якщо чоловік має статус військовозобов’язаного, то мобілізувати його до 25 років цілком мають право.

Джерело: УНІАН




Схожі новини: