У Запорізькій області засудили ще одну колаборантку, яка допомогла окупантам провести незаконні вибори

Переглядів: 202

1 квітня 2024 11:40

У Запорізькій області засудили ще одну колаборантку, яка допомогла окупантам провести незаконні вибори фото

За матеріалами Служби безпеки України засуджено ще одну колаборантку, яка причетна до незаконних виборів рф на тимчасово захопленій території на півдні України у вересні 2023 року.

Жінка мала проросійські погляди та з початком широкомасштабного вторгнення підтримала російських загарбників та усіляко їм догоджала. За це окупанти запропонували їй стати «секретарем» місцевого «виборчкому рф» на виборах до окупаційних «законодавчих зборів Запорізької області рф», які проходили у вересні 2023 року. Про це повідомляє Служба безпеки України. 

Погодившись на пропозицію ворога, вона обходила приватні оселі місцевих жителів та закликала їх «проголосувати» за кремлівського «кандидата».

Щоб зібрати «потрібну» кількість «голосів», її супроводжували озброєні загарбники. У разі відмови брати участь у фейковому плебісциті, вона погрожувала місцевим, переслідуваннями з боку окупантів.

За «виконану роботу» вона отримала грошову винагороду  - 5 тис. американських доларів.

Співробітники СБУ задокументували злочини колаборантки та затримали її на початку листопада 2023 року на Вінниччині, коли вона приїхала до своїх родичів.

За даними слідства, колаборанткою виявилась ніде не працююча мешканка Чернігівського району Запорізької області.

Для отримання «кваліфікації», щодо виборчого процесу  колаборантку відправили до рф на відповідні курси під назвою «організація діяльності виборчої комісії».

Там вона отримала «сертифікат російського центру навчання виборчим технологіям» при центрвиборчкомі країни-агресора.

На підставі зібраних доказів слідчими СБУ її засуджено за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність, участь в організації та проведенні незаконних виборів та/або референдумів на тимчасово окупованій території).

Враховуючи співпрацю зі слідством, суд призначив їй покарання у вигляді 5 років позбавлення волі та позбавленням права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах влади строком на 10 років.

Розслідування проводили співробітники СБУ в Запорізькій області спільно з Національною поліцією за процесуального керівництва органів прокуратури.

 




Схожі новини: