Торнадо у США: кількість загиблих зросла до п’яти

Переглядів: 150

29 квітня 2024 14:25

Торнадо у США: кількість загиблих зросла до п’яти фото

У США щонайменше п’ятеро людей загинули, включаючи 4-місячне немовля, внаслідок торнадо, які з п'ятниці вирують у центральній частині країни.

Надзвичайний стан було оголошено в десятках округів штату Оклахома, де загинуло четверо людей, у тому числі немовля. П'ятий смертельний випадок стався у неділю в штаті Айова, де влада округу Поттаваттамі повідомила про смерть чоловіка, який зазнав тяжких поранень, несумісних із життям, під час торнадо.

Через урагани, які накрили Оклахому пізно ввечері в суботу, постраждали щонайменше 100 осіб, пошкоджено сільську лікарню, розмито дороги і знеструмлено понад 40 000 споживачів. В Айові та Небрасці зафіксовані значні руйнування.

Сильні дощі, які прийшли в Оклахому разом з торнадо, спричинили повені. За межами Салфура підвищення рівня води в озерах призвело до закриття Національної зони відпочинку Чикасо, де шторми зруйнували пішохідний міст.

Представники Білого дому повідомили, що президент Джо Байден у неділю розмовляв з губернатором Оклахоми Кевіном Стіттом і запевнив у повній підтримці федерального уряду.

Як повідомляв Укрінформ, у п’ятницю руйнівні торнадо охопили частини східної Небраски та Айови, коли в центральній частині США вирувала багатоденна сильна гроза, унаслідок негоди були поранені щонайменше троє людей. Раніше з'явилась інформація про трьох загиблих в Оклахомі.

Джерело: Укрінформ




Схожі новини: