У Запоріжжі засуджено трьох колаборантів, які обіймають «посади» в органах місцевої влади та силових структурах на ТОТ

Переглядів: 204

22 квітня 2024 13:15

У Запоріжжі засуджено трьох колаборантів, які обіймають «посади» в органах місцевої влади та силових структурах на ТОТ фото

Колаборанти отримали тюремні строки за зраду

Зокрема, 5 років позбавлення волі отримав мешканець Бердянського району, який до початку широкомасштабного вторгнення мешкав на території рф де мріяв про кар’єру «шансоньє».

Після окупації Бердянського району, він повернувся додому та пішов на співпрацю з окупантами.

За особистої протекції Сауленка його було призначено на посаду голови Осипенківської  ОТГ. Про це повідомляє Служба безпеки України. 

Перебуваючі на «посаді» він, на виконання завдань кремлівських кураторів, переконував мешканців району у тому, що росія тут назавжди та закликав до підтримки і всілякої допомоги окупаційним військам.

У червні 2022 року він організував роздачу російської гуманітарної допомоги під час якої схиляв місцевих мешканців до отримання російського паспорта.

Також за його наказом були складені списки пенсіонерів, яким може  буде надана допомога в розмірі 10 тисяч рублів, зробивши акцент тому, що гроші будуть видані особам які отримали російський папірець.

Тим хто не отримав роспаспорт він погрожував позбавленням прав на володіння нерухомістю, автомобілями та отримання тих крихт соціальної допомоги, які вони будуть виплачувати.

Іншу колаборантку заочно засуджено до 10 років позбавлення волі. Зрадницею виявилась мешканка Мелітопольського району, діюча керівниця фінансового відділу Новенської сільської ради.

Після окупації Мелітопольського району вона пішла на співпрацю з окупантами та залишилась на своїй посаді, в окупаційному органі.

Ще один ворожий поплічник – колишній поліцейський, який у 2015 році не пройшов переатестацію та був звільнений з поліції, отримав 12 років позбавлення волі.

Тепер зловмисник працює на посаді «полицейского ГАИ» у незаконному правоохоронному органі «УВД по г. Бердянск и Бердянскому району». У новому статусі допомагає окупантам тероризувати місцевих патріотів і проукраїнськи налаштованих мешканців.

За матеріалами Служби безпеки суд визнав їх винними у колабораційній діяльності.

Заходи із документування злочинної діяльності здійснювали співробітники  СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури.




Схожі новини: