Ями на дорогах заважають і військовим: у Запоріжжі почали ремонтувати найбільш аварійні ділянки

Переглядів: 198

13 березня 2024 23:55

Ями на дорогах заважають і військовим: у Запоріжжі почали ремонтувати найбільш аварійні ділянки фото

У міському бюджеті на 2024 рік не передбачено жодної копійки на ремонт доріг

Коли формувався бюджет, біля міської ради постійно проводилися пікети з вимогою направляти усі кошти на ЗСУ, а не на підтримання житєдіяльності міста. Під час громадського обговорення міського бюджету-2024 також звучала ця вимога. У результаті на ремонт доріг не виділили жодної копійки.

Ситуацію ускладнило те, що кошти податку, які раніше направлялися в міський бюджет і з якого, зокрема, фінансувалися ремонтні роботи, тепер спрямовуються до державного бюджету.

Тим часом стан доріг у Запоріжжі став після зими стрімко погіршуватися. Запоріжці масово скаржаться в мерію на ями, фахівці з виїздом на місце їх фіксують, але коштів у бюджеті, звісно, від цих дій не додається.

У минулому місяці перший заступник міського голови Олександр Власюк провів нараду з питання вкрай поганого стану доріг, на якій вирішили, що треба шукати кошти хоча б на ямковий ремонт найбільш аварійних ділянок і виносити це питання на сесію міської ради.

Планувалося, що депутати зберуться 28 лютого, але пленарне засідання не відбулося. А як зазначалося на нараді, роботи КП “ЕЛУАШ”, з врахуванням тендерних процедур, зможе розпочати лише через кілька тижнів після прийняття рішення депутатами.

Сесія не відбулася, а стан доріг, тим часом, вже становить загрозу для безпеки людей. Тому у Запоріжжі вирішили розпочати виконання ямкового ремонту найбільш аварійних ділянок.

«На жаль, кошти на поточний ремонт доріг бюджетом на 2024 рік досі не передбачені, тому розпочати повноцінні роботи ми наразі не маємо можливості.

Проте, розуміючи критичність ситуації, спільно з Департаментом фінансової та бюджетної політики опрацьовано механізм термінового та тимчасового перерозподілу наявних коштів, для того, щоб КП ЕЛУАШ змогли почати ремонт найбільш кричущих ділянок шляхів вже сьогодні, не чекаючи сесії міської ради», - прокоментував директор департаменту муніципального управління Запорізької міської ради Віталій Лисенко.

Більш детальна інформація розміщена на фейсбук-сторінці департаменту.

«Через стан міських доріг страждають не лише автовласники та пассажирський транспорт. Екстреним службам, каретам швидкої медичної допомоги, пожежному та поліцейському спецтранспорту стає все важче вчасно прибувати за викликами, - зазначається на фейсбук-сторінці департаменту. - Ями на дорогах заважають і військовим. Запоріжжя – важливий логістичний центр, через який здійснюється постачання та транспортування необхідних фронту засобів. До запорізьких військових шпиталів щодня доставляють поранених з полів боя.

Зважаючи на відсутність запланованого фінансування в бюджеті міста на 2024 заходів з поточного ремонту доріг, а також перенесення строків проведення чергової сесії міської ради, на яку надано розрахунки мінімальної потреби додаткового фінансування, щоб нарешті розпочати регламентні роботи, спільно з фахівцями Департаменту фінансової та бюджетної політики знайдено механізм тимчасового перерозподілення наявних бюджетних асигнувань для того, щоб спеціалісти КП "Елуаш" вже сьогодні вийшли на вулиці міста та почали працювати.

Наголошуємо, що повноцінний аварійний ремонт доріг неможливий без внесення змін до бюджету міста, тому наразі асфальтуємо найбільші та найнебезпечніші ями, які перетворили вулиці на напівпроїздні".

 




Схожі новини: