Щоб зменшити затори: у Запоріжжі новий міст зроблять з двостороннім рухом

Переглядів: 203

28 березня 2024 22:45

Щоб зменшити затори: у Запоріжжі новий міст  зроблять з двостороннім рухом фото

Після масованого ракетного удару по греблі Дніпровської ГЕС 22 березня для проїзду транспорту відкрито лише дві полоси — по одній в обидва боки, з суттєвим обмеженням швидкості.

Двосторонній рух на автодорожному переїзді Дніпровської ГЕС поновили пізно увечері в той страшний для Запоріжжя день, коли в місто прилетіло 20 ворожих ракет.

Через греблю дозволено рух лише легковим автомобілям і маршруткам. Комунальні автобуси та вантажний транспорт на Правий берег і у зворотню сторону рухаються по острову Хортиця через Арковий міст. Кінцева зупинка для тролейбусів — площа Запорізька або Набережна.

Ділянку дороги від Аркового мосту до моста Преображненського працівники КП “ЕЛУАШ” відремонтували - залатали ями - за 4 ночі.

Зараз влада працює на вирішенням проблеми заторів у Запоріжжі.

Так, поліція має затвердити нову схему організації дорожнього руху по новому мосту через Дніпро - замість одностороннього руху буде двосторонній. Після цього фахівці встановлять нові дорожні знаки та нанесуть розмітку на магістраль. Запуск двостороннього руху, орієнтовно, має відбутися найближчими днями.

Нагадаю, вантовий міст через Дніпро Президент Володимир Зеленський відкрив за місяць до повномасштабної війни - 22 січня 2022 року. Наразі рух новим мостом односторонній.

Тим часом на фахівці проводять обстеження дорожнього полотна  та основних дорожних конструкцій Дніпровської ГЕС  після ворожого масованого удару. По завершенню  будуть відомі орієнтовні строки повного відновлення проїжджої частини греблі.

Внаслідок ракетних ударів пошкоджено дорожнє полотно  між кількома прогонами греблі.  За даними Укргідроенерго станом на сьогодні ситуація на греблі контрольована.  Загрози прориву греблі немає.

Днями в ОДА провели  спільну нараду з представниками обласної та міської влади, служби відновлення доріг, патрульної поліції, гідроелектростанції.

"Наша мета – розвантажити ГЕС і перерозподілити потік машин по Запоріжжю так, щоб водії рухалися комфортно і безпечно.

Для цього розробляємо нову схему організації дорожнього руху:

  • оновлюємо механізм двостороннього руху на греблі,
  • направляємо потік транспорту через незавантажені вулиці та інші мости,
  • місто забезпечує нові дорожні знаки та розмітку.

Новий механізм запустимо вже цього тижня", - прокоментував Іван Федоров.

Фото з сайту Запорізької ОДА




Схожі новини: