Рятівний «Еконадін»: у Запоріжжі фахівці екоінспекції обробили у Дніпрі плями з нафтопродуктами

Переглядів: 184

29 березня 2024 22:40

Рятівний «Еконадін»: у Запоріжжі фахівці екоінспекції обробили у Дніпрі плями з нафтопродуктами фото

Співробітники Державної екологічної інспекції Південного округу спільно з представниками ДСНС провели заходи з ліквідації наслідків обстрілів гідротехнічної споруди Дніпровської ГЕС.

Про це повідомляється у телеграм-каналі екоінспекції.

За ініціативи керівництва Запорізької обласної державної адміністрації 28 березня фахівці здійснили дії з абсорбування витоку нафтопродуктів. Плями, які прибило до берега, оброблено та затримано в піні загальною площею понад 5 тис. м2.

«Державна екологічна інспекція Південного округу продовжує моніторинг стану р. Дніпро та знаходиться на постійному зв’язку з Держекоінспекцією України та Запорізькою обласною військовою адміністрацією.

Так, завдяки скоординованим діям, кожен може побачити наслідки діяльності щодо ліквідації витоку нафтопродуктів.

Станом на 29.03.2024 осередки плям та піни зі вмістом нафтової плівки відсутні, що підтверджує абсорбуючу дію речовини «Еконадін».

Варто зазначити, що сорбент не потребує збирання, адже препарат забезпечує деструкцію вуглеводнів нафти в природному середовищі до кінцевих продуктів розкладу (води та вуглекислого газу).

За результатами лабораторних досліджень перевищення ГДК по нафтопродуктам не зафіксовано», - говориться у повідомленні.

 

 

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров висловив подяку фахівцям, які провели роботу по рятуванню головної водної артерії країни; "Продовжуємо усування наслідків  ворожого ракетного удару на  Дніпровську ГЕС. Дякуємо фахівцям Державної екологічної інспекції Південного округу та ДСНС за швидке реагування та заходи з охорони довкілля".

 




Схожі новини: