Брудний Дніпро: як вплинув на якість річкової води ракетний обстріл Дніпрогесу

Переглядів: 214

10 квітня 2024 17:30

Брудний Дніпро: як вплинув на якість річкової води ракетний обстріл Дніпрогесу фото

У зв’язку з ракетними обстрілами Дніпровської ГЕС склалася напружена екологічна ситуація через потрапляння нафтопродуктів та інших хімічних речовин в річку Дніпро.

З 22 березня 2024 завідувач відокремленого підрозділу Запорізького обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗУ Володимир Хомутов організував щоденний відбір проб води р. Дніпро нижче греблі Дніпровської ГЕС та питної води після очисних споруд в с. Біленькому Запорізького району.

З 22.03.2024 по 07.04.2024 в будні та вихідні дні фахівці відділення організації санітарно-гігієнічних досліджень відібрали 39 проб р. Дніпро (23 проби на санітарно-хімічні показники – всі з перевищенням гігієнічних нормативів та 16 проб на мікробіологічні показники – 3 проби з перевищенням гігієнічних нормативів).

Також відібрано 16 проб питної води – з них 10 проб на санітарно-хімічні показники, не відповідають нормативам 8 (тригалогенметани (сума), забарвленість) та 6 проб на мікробіологічні показники, не відповідають нормативам 2, інформує Запорізький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗУ.

Усі відповідні посадові і служби поінформовані про результати аналізів дніпровської води.

Нагадаємо, 22 березня ворог здійснив масований ракетний удар по Запоріжжю. Було зафіксовано 20 прильотів, з яких 8 - на об'єктах ГЕС-1, ГЕС-2 і греблі Дніпровської гідроелектростанції. Внаслідок обстрілів у Дніпро попали нафтопродукти й інші хімічні речовини.

Ми також писали, що мор риби, виявлений в затоці Дніпра, міг бути спричинений обстрілом Дніпрогесу.




Схожі новини: