Три обов“язкові і один на вибір: у Запоріжжі готуються до проведення національного мультипредметного тестування

Переглядів: 208

5 березня 2024 23:51

Три обов“язкові і один на вибір: у Запоріжжі готуються до проведення національного мультипредметного тестування фото

В системі освіти розпочинається важливий етап - вступна кампанія до вишів.

Усі випускники, які планують отримувати вищу освіту, мають скласти національний мультипредметний тест (НМТ). Про особливості підготовки та проведення тестування розповіла під час брифінгу в офіційному Медіацентрі при ОДА директорка департаменту освіти і науки Запорізької ОДА Людмила Бухаріна.

- В 2024 році тестування, яке є обов'язковою умовою для вступу до закладів вищої освіти, проходитиме під час двох сесій: основної (14 травня – 25 червня) та додаткової (11–19 липня), - розповіла посадовиця. - Усі випускники, які бажають продовжити навчання і отримати вищу освіту, а такоє випускгники минулих років, мають зареєструватися у цей період.

Реєстрація для участі в основній сесії проходитиме з 14 березня по 11 квітня включно, додаткової - з 10 по 15 травня включно.

Реєстрація відбуватиметься через заповнення онлайн-форми виключно в дистанційному режимі, проходження тесту передбачає обов’язкову фізичну присутність.

8 травня для зареєстрованих учасників основної сесії з’явиться можливість завантажити зі своїх персональних кабінетів запрошення, де будуть зазначені дата, час і місце проведення тестування. Учасники додаткової сесії матимуть таку змогу 8 липня.

Кожен учасник/учасниця буде виконувати завдання із 4-х навчальних предметів, три з яких є обов’язковими (українська мова, математика і історія України), а один – на вибір із переліку (українська література, іноземна мова (англійська, німецька, французька, іспанська), біологія, хімія, фізика і географія).

Усі предмети вступники складатимуть в один день у тимчасових екзаменаційних центрах.

- Передбачена здача блоками, на кожен предмет — 60 хвилин. Перший блок — 2 предмети, 120 хвилин, перерва на 20 хвилин, і другий блок з двох предметів на 120 хвилин, - розповіла директорка профільного департаменту.

Людмила Бухаріна зазначила, що з урахуванням безпекової складової, проведення НМТ ускладнюється. Але Запорізька область має позитивний досвід організації національного мультипредметного тесту, адже вже два роки тестування в області проводиться виключно в укриттях.

- Наразі посилено працюємо над створенням необхідних безпекових та технічних умов для складання НМТ. Орієнтовна кількість випускників у 2024 році – 7 761 особа, але ми розраховуємо на меншу кількість випускників, тому що не всі вони фізично знаходяться у Запоріжжі, - повідомила Людмила Бухаріна.

Інформацію про результати основної сесії НМТ буде розміщено в персональних кабінетах учасників до 2 липня, додаткової сесії – до 26 липня.




Схожі новини: