Солодке життя. П’ять простих способів позбутися цукру у вашому раціоні

Переглядів: 208

21 лютого 2024 11:43

Солодке життя. П’ять простих способів позбутися цукру у вашому раціоні фото

Сучасна харчова індустрія живе за принципом — все, що не містить цукру, не має смаку. Як із цим боротися?

Отже, ви нарешті дозріли до найважливішого рішення в галузі харчування і здоров’я — до відмови від цукру. Чи можна зробити це таким чином, щоб життя не перетворилося на пекло?

Цукор — це зло в чистому вигляді. З точки зору біології немає жодної причини, за якої нам потрібен цукор. Так, це легкий і швидкий спосіб підвищити рівень глюкози в крові. Але в реальності це потрібно тільки за певних обставин (діабет, сильний голод і т. ін.).

Пересічній людині цукор взагалі не потрібен. Єдиним приводом для його регулярного вживання є бажання зробити їжу смачнішою.

Тим часом регулярне споживання цукру призводить до ожиріння і сприяє розвитку безлічі хронічних захворювань (в першу чергу того самого діабету). Також зловживання цукром пов’язують із серцево-судинними захворюваннями, раком і хворобою Альцгеймера.

Можна зайти і з іншого боку і констатувати, що повна відмова від цукру має тільки переваги і ніяких негативних наслідків для здоров’я не несе. Ви втрачаєте «порожні калорії», знижуєте ризик розвитку безлічі захворювань, і навіть уповільнюєте старіння (згідно з деякими дослідженнями, цукор призводить до утворення передчасних зморшок).

Медики запевняють, що норма цукру, яку можна вважати відносно безпечною, становить не більше шести чайних ложок на день для жінок і дев’яти для чоловіків. Тим часом, ВООЗ стверджує про те, що в середньому в Європі і США ця цифра в реальності перевищує 20 ложок на день!

Ні, люди не ідіоти (принаймні здебільшого). Вони насправді не кладуть так багато цукру в свою каву. Вся справа в «доданому цукрі».

Найчастіше ви просто не підозрюєте, що в певних стравах або продуктах є цукор. Адже він, до речі, міститься, не тільки в солодощах. А, наприклад, в кетчупах і соусах, і навіть м’ясних «делікатесах» із фаст-фудів всіх мастей. Не кажучи вже про численні «натуральні» соки.

Далі читайте за посиланням




Схожі новини: