Разом намалювали водонапірну вежу: у Запоріжжі провели відеолекторій про архітектурні "родзинки" Маріуполя

Переглядів: 332

19 лютого 2024 23:30

Разом намалювали водонапірну вежу: у Запоріжжі провели відеолекторій про архітектурні родзинки Маріуполя фото

За ініціативи Центру підтримки переселенців «ЯМаріуполь» у міській публічній бібліотеці Запоріжжя відбувся відеолекторій про архітектуру Маріуполя "По слідах архітектора Нільсена".

На заході фахівець культурних проєктів центру розказала про те, що формує архітектурний стиль міста. У висновку всі дійшли до того, що надзвичайно важливими у кожному місті є визначні місця, так звані архітектурні родзинки та символи.

Так запоріжани та маріупольці дізналися про історію життя архітектора Нільсена, який створював архітектурне обличчя нашого Маріуполя на початку ХХ ст. Також поринули в історію створення таких пам'яток, як Водонапірна вежа, Драматичний театр, Будинок Гампера, Будинки зі шпилями та ПК "Молодіжний" (або Готель «Континенталь»).

"Під час розповіді у моїй уяві виринали образи цих місць, згадувалося, як ми гуляли тут з родиною тихими, спокійними вечорами,"- ділиться маріупольчанка Олена.

Всі ці, та багато інших споруд були значно понівечені або повністю зруйновані та не підлягають відновленню. Ми чудово розуміємо цю дійсність, однак наполегливо формуємо у своїх думках всі образи, які виникнуть на цих місцях після деокупації міста.

Цей захід мав і терапевтичну складову, на якій присутні змогли нормалізувати свої думки та розслабитися. Всі разом, за неймовірним ескізом однієї з запорізьких художниць, намалювали чарівну Водонапірну вежу. Таку, яку уявив собі кожен учасник дійства.

Кожному присутньому дуже відгукнувся цей захід. Люди пішли задоволені та однозначно налаштовані тільки на позитивні речі. Разом до Перемоги! Пам'ятаємо — перемагаємо!

Автор тексту і фото: тележурналіст В'ячеслав Твердохліб (Маріуполь)




Схожі новини: