Окупанти використовують  дрони-камікадзе над ядерними  реакторами  ЗАЕС - ГУР

Переглядів: 156

2 травня 2024 09:20

Окупанти використовують  дрони-камікадзе над ядерними  реакторами  ЗАЕС - ГУР фото

Підрозділи активних дій Головного управління розвідки МО України здобули докази використання окупантами дронів-камікадзе над ядерними реакторами захопленої Запорізької атомної електростанції. 

Відео з ворожого fpv-безпілотника, отримане за допомогою засобів радіоелектронної розвідки, містить маркування UT4D.TT, що вказує на поставку дрона окупаційним військам міністерством оборони рф. Про це повідомляється на офіційному каналі ГУР у Телеграмі. 
 
Траєкторія польоту російського дрона-камікадзе пролягає над енергоблоками ЗАЕС у бік підконтрольних Україні Нікопольської та Марганецької громад, які зазнають постійних атак ворога. 
 
Представник ГУР МО України Андрій Черняк у коментарі виданню «Бабель» повідомив, що росіяни  використовують територію ЗАЕС для запусків безпілотників, користуючись тим, що Сили безпеки і оборони України не можуть завдавати вогню у відповідь у півторакілометровій зоні довкола станції. 
 

Окупанти обладнали пускові майданчики для своїх БПЛА прямо біля шостого реактора ЗАЕС. 
 

Крім того, з літа 2023 року територію захопленої атомної  електростанції росіяни почали використовувати для тренувань пілотів fpv-дронів ― цим займається так звана школа «арханґєл», яка фінансується головним управлінням генштабу зс рф (колишнє «ґру»). 
 

Перелічені факти і докази ― чергове свідчення злочинної та безвідповідальної діяльності держави-агресора росії на окупованому нею ядерному об’єкті, яка може мати катастрофічні наслідки.

Відео - за посиланням




Схожі новини: