У Запоріжжі зловмисник вихопив у жінки сумку, зірвав з вух сережки та втік

Переглядів: 276

31 січня 2024 16:35

У Запоріжжі зловмисник вихопив у жінки сумку, зірвав з вух сережки та втік фото

До поліції звернулася 55-річна місцева жителька, яку пограбували на вулиці.

За вказаною адресою негайно прибули слідчо-оперативна група та оперативники територіального підрозділу поліції.

Правоохоронці з’ясували, що близько 18:20 заявниця поверталась додому. Дорогою її наздогнав незнайомець та запропонував допомогти донести речі. Жінка відмовилась від пропозиції. Натомість чоловік схопив її за руку, намагався зняти обручку, але не зміг. Потім зірвав з вух сережки, вихопив сумку з грошима та мобільним телефоном і втік. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Запорізької області. 

Правоохоронці відпрацювали місце злочину та прилеглу територію, опитали можливих свідків нападу та встановили прикмети грабіжника. До його пошуків залучили кінолога зі службовим собакою. Пес «взяв слід» та вивів поліцейських до вулиці, де встановлені камери відеоспостереження.

Оперативники вилучили відеозаписи та за кілька годин встановили особу зловмисника та його місцезнаходження. Ним виявився неодноразово судимий за майнові злочини 28-річний громадянин.

Фігуранта затримали на підставі статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Під час огляду у затриманого правоохоронці виявили та вилучили майно потерпілої – сережки, сім-карту та чохол від мобільного телефону. Викрадений гаджет зловмисник встиг закласти у ломбард.

Слідчі повідомили фігуранту про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 186 (Грабіж) Кримінального кодексу України. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.




Схожі новини: