Лебеді на воді: чи треба рятувати птахів взимку

Переглядів: 332

18 січня 2024 18:00

Лебеді на воді: чи треба  рятувати птахів взимку фото

Відома запорізька зооволонтерка Олеся Кулик опублікувала відповіді на найпоширеніші запитання  у десятках звертань людей щодо "необхідності" порятунку лебедів на воді.

"99% звертань щодо лебедів взимку  - це результат  відсутності знань людей, що лебеді живуть на воді, і це нормально. Вони не літають в Африку. Вони перелітають з озера на озеро при необхідності.

Декілька днів щільних морозів для них не смертельні, якщо до того птахи добре їли.
Звичайно, зараз додався фактор війни. І коло бойових дій може бути більше проблем. Але більшість дзвінків від результату відсутності знань.

Дякую організаціі "UAnimals" та Анні Кузьо за статтю, яка, на мій погляд, має бути прочитана всіма. Цитую її повністю і додаю коментар від рятівника тварин та птахів Михайла Сторожука.
Я не маю сил та ресурсів кожному переказувати кожен дзвінок цю інформацію. Читайте та набирайтесь знань. Це корисно в будь якому віці.

"Лебеді часто зимують на водоймах. Це - окей. Здебільшого ці птахи не потребують порятунку та не чекають допомоги".

Ми поговорили з орнітологинею Ганною Кузьо та дізналися, коли та як слід допомагати лебедям узимку (інформація на картинках).

Цікаво

На фейсбук-сторінці "Птахи України" Сергій Цимбал опублікував пост про пересування лебедя по кризі.

Перший раз побачив як лебідь пересувається по тонкій кризі, ламаючи її своєю вагою. Спочатку я думав, щось не те з ним. Однак він досить спритно подолав певну відстань до своєї банди і спокійно продовжив плисти вже по відкритій ділянці)

(лебідь-шипун, Запорізька обл., 17.01.24)




Схожі новини: