На очах у підданих. Новий король Данії Фредерік X і його дружина, королева Марія поцілувалися на балконі замку Крістіансборг

Переглядів: 324

14 січня 2024 20:15

На очах у підданих. Новий король Данії Фредерік X і його дружина, королева Марія поцілувалися на балконі замку Крістіансборг фото

Трон Данії успадкували принц Фредерік і уродженка Австралії Марія. Королева Маргрете II підписала документ про зречення, що автоматично визнає її 55-річного сина новим королем Данії.

Маргрете II, яка правила 52 роки, напередодні Нового року підтвердила свій намір поступитися троном старшому синові. Тисячі людей зібралися біля замку Крістіансборг у неділю 14 січня, щоб привітати нового короля і королеву Данії. Після офіційної частини король і королева були помічені на балконі замку Крістіансборг зі своїми чотирма дітьми, де поцілувалися на очах у схвильованого натовпу. Прем'єрка Данії Метте Фредеріксен тричі проголошувала короля з балкона палацу.

Як повідомляє Vogue, королева Марія з’явилася на балконі у білосніжній сукні з коміром-хомутом і поясом зі срібною пряжкою від данського дизайнера Серена Ле Шмідта. Вибір білого кольору має важливе значення: він не тільки є частиною данського прапора, а й символізує чесність і мораль.

Мері та Фредерік познайомилися в місцевому барі Сіднея на Олімпійських іграх 2000 року, які проходили в Австралії. У 2003 Марія переїхала до Данії, і королева Маргрете дала згоду на заручини пари. У травні 2004 року у Копенгагені відбулося королівське весілля. У королівської пари четверо дітей: принц Крістіан, принцеса Ізабелла, принц Вінсент і принцеса Жозефіна. 18-річний принц Крістіан нині є першим у черзі на данський престол.




Схожі новини: