Британська королівська пошта випустила серію марок, присвячену попгрупі 90-х – фото

Переглядів: 366

5 січня 2024 21:00

Британська королівська пошта випустила серію марок, присвячену попгрупі 90-х – фото фото

Поштовий оператор Великої Британії Royal Mail випустив тематичну колекцію марок, присвячену жіночій попгрупі Spice Girls.

Марки надійдуть у продаж 11 січня та будуть доступні в різних колекційних виданнях, йдеться на сайті оператора.

Це перша колекція поштової служби, присвячена жіночій попгрупі.

Серія, присвячена 30-річчю Spice Girls, включає 31 предмет. Найдорожчі з них – мініатюрний лист Spice Girls з унікальними марками з платиновим шаром (199,99 фунта стерлінгів, або понад 9700 грн) та набір золотих марок (149,99 фунта стерлінгів, або понад 7000 грн), найдешевший – конверт за 0,30 фунта стерлінгів (близько 15 грн).

На 10 основних марках зображені виступи учасниць групи на церемонії вручення нагород Brit Awards 1997 року, зокрема сукня Джеррі Галлівелл-Горнер, виготовлена ​​з кухонного рушника, а також різні виступи хедлайнерів та їхнє возз'єднання на церемонії закриття Олімпійських ігор 2012 року в Лондоні.

Ще одна колекція містить портрети, зроблені під час знімання фільму "Світ спецій" 1997 року.

В інформаційному листі, що додається до марок, йдеться, що Spice Girls "очолили свій власний шлях до домінування в той час, коли жіночі групи не вважалися комерційно життєздатними. Їхнє заразливе попзвучання і смілива філософія Girl Power змінили вигляд музики й надихнули ціле покоління артистів".

Довідка

Група Spice Girls була заснована в 1994 році дуетом батька і сина Бобом і Крісом Гербертами, які прагнули створити дівочу групу, здатну конкурувати з бойз-бендами, що переважають у чартах.

До складу групи входили Мелані Браун (Mel B), Джеррі Галлівелл (Ginger Spice), Емма Бантон (Baby Spice), Мелані Чісголм (Melanie C) та Вікторія Бекхем (Posh Spice).

Spice Girls досягла вершин популярності у середині-кінці 1990-х років. 

Група неофіційно розпалася приблизно у 2001 році, але возз'єдналася для концертних турів 2007-го та 2019 років.

З 27 травня 2022-го до 27 листопада 2023 року у Queen Elizabeth Olympic Park у Лондоні працювала віртуальна концертна резиденція шведської попгрупи ABBA.

ABBA Voyage відтворює Б'єрна Ульвеуса, Бенні Андерссона, Агнету Фельтског і Ані-Фрід Лінгстад ​​як високотехнологічні цифрові версії самих себе 1970-х років.

За перший рік роботи ABBA Voyage принесла столиці Великої Британії 178 млн фунтів стерлінгів ($225 млн) чистого прибутку.

У травні 2023 року інфляція у Швеції виявилася вищою за прогнози місцевого Центрального банку через концерти співачки Бейонсе.

У грудні Hipgnosis Songs Fund, бізнес якого полягає у скупці стримінгових прав на пісні популярних виконавців, продав 20 000 пісень, щоб сплатити борги.




Схожі новини: