Справжні шедеври: у Запоріжжі обрали найсмачніші торти

Переглядів: 319

29 грудня 2023 18:30

Справжні шедеври: у Запоріжжі обрали найсмачніші торти фото

З 1 жовтня по 20 грудня   тривав конкурс "Запорізький торт 2023", організаторами якого виступили  ГО DobroDIY UKRAINE та CHAYNAKAVA @chaynakava.

Обирали найсмачніший виріб серед 55 пропозицій. І от днями визначилися з переможцями номінацій та  призерами.

"Сказати, що нам було важко обирати серед усіх учасників - це не сказати нічого. Усі торти дуже-дуже смачні, вишукані, неперевершені, оформлені просто неймовірним чином. Кожен торт для нас є уособленням стійкого запорізького духу, сили та козацтва, - зазначили у себе на фейсбук-сторінці організатори конкурсу. - Заявлено у правилах конкурсу про 3 призових місця, але ми вирішили додати ще 2 місця за дизайн та оформлення торту.

1 місце - Обушенко Вікторія, власниця торту "По-українські";

2 місце - Симоненко Ольга, власниця торту "Трояндова алея";

3 місце - Сидорцова Катерина, власниця торту "Українка".

Переможці кращого оформлення та дизайну торту:

  • Ломейко Наталія, власниця торту "Гребля"
  • Кучеренко Анастасія, власниця торту "Острів".

Як повідомляється на сайті Запорізької міської ради, конкурс на кращий запорізький торт проводився другий рік поспіль.

"Організатори кажуть, що отримали дуже багато відгуків на свою ідею - всього містяни презентували 55 тортів, тоді як минулого року на конкурс було представлено 33 торти. У конкурсі могли взяти участь всі бажаючі, цьогоріч свої солодкі вироби представили навіть діти: дівчинка 11 років та 13-річний хлопець.

Побачивши оголошення про конкурс «Запорізький торт», взяти участь в ньому вирішила і Катерина Сидорцова. Розповідає, понад 4 роки займається кондитерською справою, починала з того, що готувала ласощі для сім’ї. Нині ж хобі переросло у роботу. Презентувала виріб, який вже давно припав до душі її клієнтам - морквяний торт. Її робота посіла почесне третє місце.

Друге місце зайняв торт Ольги Симоненко - медовик, прикрашений шоколадними трояндами. Над його рецептом майже не міркувала, адже це - улюблений торт її сім’ї.

А перше місце віддали торту Вікторії Обішенко, який вона назвала «По-українськи». Рецепт – повністю авторський, створений саме для конкурсу.

Кращий запорізький торт обирали професіонали-кондитери разом з організаторами заходу, а також минулорічними переможцями.

Зазначають, солодким змаганням хотіли підняти настрій та бойовий дух запоріжців. Кожен з учасників конкурсу отримав смаколики від громадської організації "Добродій Ukraine" та партнерів, а переможці - ще й грошові винагороди. За перше місце - 5 тисяч гривень, за друге - 3 тисячі і за третє – 2 тисячі гривень", - зазначається на сайті.




Схожі новини: