"Це більше не конкурс краси": зачіска новообраної "Міс Франція" спричинила дебати в мережі

Переглядів: 345

21 грудня 2023 13:05

Це більше не конкурс краси: зачіска новообраної Міс Франція спричинила дебати в мережі фото

16-го грудня у Діжоні відбувся конкурс "Міс Франція"-2024, переможницею якого стала 20-річна Ев Жиль із Нор-Па-де-Кале.

Третя за підсумками глядацького голосування, дівчина завоювала прихильність журі, завдяки чому і отримала корону. Очікувано, що в мережі спалахнули суперечки. Зокрема критики обурені, що вперше за 103 роки існування конкурсу титул дістався учасниці з короткою стрижкою.

До дискусії долучилися навіть політики, пише Daily Mail.

"Ми звикли бачити вродливих "міс" із довгими косами, але я обрала андрогінний лук із коротким волоссям", - заявила сама Ев.

"Ніхто не має вказувати вам, хто ви є", - зазначила новообрана "міс", наголосивши, що кожна жінка є унікальною.

Ті, хто вважає, що перемогти все ж таки мала француженка із більш "традиційною" зовнішністю, висловлюють своє "фе" в соцмережах.

"Міс Франція" більше не конкурс краси, а конкурс політкоректності, що базується на інклюзивності", - написав один із користувачів X.

"Нам байдуже до її стрижки, але андрогінне тіло - це очевидно заради політкоректності", - заявив інший.

Серед тих, хто висловився на підтримку Ев, депутатка Національної асамблеї Франції Сандрін Руссо (яка так само, як і "міс", носить стрижку піксі).

"Отже, у Франції в 2023-му році ми вимірюємо прогрес відносно поваги до жінок довжиною їхнього волосся?", - риторично поцікавилася політикиня.

Депутатка Європарламенту Каріма Деллі порадила хейтерам "проковтнути власну отруту" та назвала Жиль "розкішною". Колишня лідерка ультраправих Марін Ле Пен привітала "Міс Франція" з перемогою, а очільник комуністичної партії Фаб'єн Руссель заявив, що суспільство чинить насилля, відмовляючись прийняти право жінки на самовизначення.

Ев Жиль вивчає математику та компютерні науки в Лілльському університеті. Взяти участь у конкурсі краси її переконав дідусь.

Що до зачіски, то Ев, яка раніше носила довге волосся, пояснила, що їй "більше не хочеться виглядати як маленька дівчинка" і що вона хотіла стати прикладом для інших.

"Але я - ніяка не пацанка. Я почуваюся жінкою", - наголошувала Жиль.

"Я хочу зруйнувати коди, показати, що жінки можуть бути різними, що нас не треба вкладати в коробки. Ось що я хочу показати", - говорила вона.

Джерело: Таблоїд




Схожі новини: