Офіційно стали «байдівцями»: у Запоріжжі лунали слова клятви

Переглядів: 369

19 грудня 2023 23:00

Офіційно стали  «байдівцями»: у Запоріжжі лунали слова клятви фото

До дитячого руху «Байда» приєдналися учасники Бердянського осередку

Влітку 2023 року за ініціативою начальника Головного управління Національної поліції в Запорізькій області Артема Киська був створений дитячий рух «Байда». Його головна мета - формування правової свідомості та культури у дітей, патріотичне виховання молодого покоління, популяризація здорового способу життя, спортивний та інтелектуальний розвиток дітей віком від 12 до 17 років.

20 вересня відбулося офіційне відкриття осередку «Байди» для підлітків Бердянська та Бердянського району. 20 учасників успішно пройшли випробування та стали частиною руху. Сьогодні, 19 грудня, у Незламному Титані — укритті в ПК «Титан» - відбулася церемонія посвячення: підлітки промовили слова Клятви учасника дитячого руху «Байда» та отримали шеврони. Її виголошувала Софія Науменко.

Дітей привітали почесні гості — начальник Запорізької ОВА Юрій Малашко, начальник Бердянської міської військової адміністрації Вікторія Галіцина і начальник ГУНП в Запорізькій області Артем Кисько. Вони привітали юних бердянців зі вступом до «Байди», подякували дітям за їх вибір, а батькам-патріотам - за правильне виховання дітей. Голова Бердянської МВА Вікторія Галіцина запевнила дітей, що усі обов“язково повернуться в Бердянськ і вручила “байдівцям” прапор рідного міста.

Від імені батьків “винуватців урочистостей” привітала мама Софії Науменко Ганна Чердаклієва, яка також щиро подякувала засновнику руху “Байда” Артему Киську: “Ви втілили мрію дітей, ваша віра в майбутнє дарує нашим дітям крила”.

- Добре, що існують подібні дитячі рухи. Вони забирають молодь з вулиць та прищеплюють їй любов до Батьківщини, спорту та навчання. Виховання в молоді чесності, справедливості та відповідальності - це наш обов'язок! Лише разом відбудуємо сильну та квітучу державу! - прокоментував подію Юрій Малашко.

А Артем Кисько вважає, що учасники руху “Байда” - це майбутня інтелектуальна еліта країни.

- Ті, хто вступив до руху раніше, вони виділяються своїми знаннями, своїми навичками, - поділився Артем Іванович, який часто спілкується з “байдівцями”. - Пройде небагато часу, і ці діти стануть такими ж крутими! За ними майбутнє України! Це не значить, що усі вони стануть поліцейськими, але ми їм дамо можливість визначитися, ким вони хочуть бути у житті, чого прагне їх душа. Хочу також ще раз подякувати усім батькам за правильну життєву позицію.

За словами начальника ГУНП, зараз проходять випробування та відбір юні мешканці Мелітопольської та Василівських громад. З часом вони теж будуть посвячені в учасники руху “Байда” і отримають шеврони.

- Артеме Івановичу, чи можна вважати створення дитячого руху “Байда”, так би мовити, нашою відповіддю росіянам, які на окупованих територіях області створюють осередки дитячих та молодіжних рухів “Юг молодой” та “Движение первых»?

- Ні в якому разі! Принципова відмінність у тому, що ми готуємо інтелектуальну еліту країни, а росіяни — тих, хто буде воювати, буде знищувати. Вони своїх дітей мілітаризують і, на жаль, нашу молодь на окупованих територіях залучають. Витрачають на це шалені кошти — працюють державні механізми, програми. Треба віддати їм належне, вони це вміють робити на високому рівні. І це така гібридна загроза для нашої країни.

Тому рух “Байда” у жодному разі не відзеркалення російських рухів! Ми займаємось тим, чим повинні займатися, це наш обов’язок.

З нагоди завершення підготовки, дітей з Бердянського району привітали їхні друзі, батьки та викладачі, а також представники ГУ Національної поліції в Запорізькій області.

Клятва учасника руху “Байда”

Вступаючи у ряди руху “Байда”, урочисто присягаюсь:

  • Бути гідним громадянином та патріотом України.
  • Бути чесним, справедливим, вимогливим до себе та своїх товаришів.
  • Проявляти турботу до молодших і поважати старших.
  • Бути надійною опорою рідним і близьким.
  • Користуватися правами, але не забувати про обов’язки.
  • Прагнути до саморозвитку, проявляти наполегливість у оволодінні знаннями та безпечними навичками.
  • Берегти честь руху та зміцнювати його авторитет.

Клянусь! Клянусь! Клянусь!

Фото: сайт Запорізької ОВА




Схожі новини: