Ядерний тероризм у дії: за час повномасштабної війни ЗАЕС вісім разів переходила в аварійний режим

Переглядів: 395

14 грудня 2023 18:55

Ядерний тероризм у дії: за час повномасштабної війни ЗАЕС вісім разів переходила в аварійний режим фото

14 грудня в Україні відзначається День вшанування ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС.

Ця трагедія стала однією з найбільших техногенних катастроф світу та страшною сторінкою в історії нашої країни та всього людства.

Тільки завдяки мужності та героїзму тисяч енергетиків, рятувальників, пожежних, медиків та інших наших громадян, які взяли участь у ліквідації наслідків аварії, вдалося подолати некеровану радіаційну стихію.

Сьогодні Україна і країни Європи знаходяться за крок до чергової ядерної катастрофи - найпотужніша в Європі Запорізька АЕС та її місто-супутник Енергодар захоплені російськими терористами, які порушують всі міжнародні принципи ядерної безпеки.

«І тільки неймовірні зусилля та героїзм наших захисників, а також небайдужість та активні дії всього цивілізованого світу можуть запобігти повторенню страшної трагедії та зупинити ядерний тероризм країни-агресора», - зазначає Енергодарський міський голова Дмитро Орлов.

Російські військові захопили ЗАЕС 3 березня 2022 року. Як повідомляє Центр стратегічних комунікацій, за час широкомасштабного вторгнення армії рф Запорізька атомна електростанція 8 разів переходила в аварійний режим.

«Внаслідок російських обстрілів ЗАЕС періодично залишається без зовнішнього живлення та змушена запускати дизельні генератори для охолодження реакторів й уникнення катастрофи.

Росія окупує найбільшу атомну станцію в Європі та займається ядерним шантажем уже 651 день», - повідомляє СтратКом.




Схожі новини: