Українська книжка увійшла до світового рейтингу найкращої дитячої літератури 2023 року

Переглядів: 321

14 грудня 2023 20:00

Українська книжка увійшла до світового рейтингу найкращої дитячої літератури 2023 року фото

Книжка "Хто зробить сніг" Мар'яни та Тараса Прохаськів увійшла до рейтингу найкращих творів для дітей та підлітків 2023 року за версією The New York Times.

Добірку з 18 дитячих книжок опублікували на сайті видання.

Казку про кротів було спершу видано в Україні десять років тому. Цьогоріч Борис Дралюк і Дженніфер Крофт переклали її англійською мовою.

"Ця мила, дивна, трохи філософська книжка, ілюстрована м’якими каракулями, розповідає про новонароджених кротів-близнюків, які живуть у химерно уявній лісовій місцевості. Назва походить від віри кротів, що коли вони помруть, то піднімуться до хмар і зроблять сніг для тих, хто залишився", — йдеться в анотації New York Times.

"Хто зробить сніг" — це перша дитяча книжка письменника Тараса Прохаська, автора роману "Непрості". Для Мар’яни Прохасько вона також стала першим досвідом в ролі ілюстраторки.

Фото: ВСЛ

"Хто зробить сніг" стала переможцем конкурсу "Книга року BBC–2013" у номінації "Дитяча Книга року BBC–2013", а також отримала премію "ЛітАкцент року–2013" у номінації "Поезія і проза для дітей", посіла перше місце рейтингу "Книжка року–2013" у номінації "Дитяче свято", а також потрапила до світового каталогу "The White Ravens" у 2014 році.




Схожі новини: