«Убивство на поромі»: запорізька слідча написала cozy-детектив

Переглядів: 301

9 березня 2024 23:58

«Убивство на поромі»: запорізька слідча написала cozy-детектив фото

Книгу випускає столичне видавництво Nebo Booklab Publishing.

Про те, що Катерина Литвин написала книгу, повідомив її батько, голова спостережної ради Запорізького інструментального заводу Олексій Литвин.

“Це перша книга дочки на українській мові. Зараз уже на виході. Радий як слон під час відпочинку. Видавництво Nebo Booklab Publishing. І головне у тому, що ця книга не із тих, котрі проплачуються авторами задля потіхи власній пихі. Видавництво видає книгу за свій кошт + платить гонорар!», - написав Олексій Литвин.

А ось як анонсує книгу запоріжанки видавництво Nebo Booklab Publishing:

«Убивство на поромі.  Зустрічайте український cozy-детектив!

Дія цієї «затишної таємниці» відбувається у Хорватії, де неймовірні гірські пейзажі зливаються з безкраїм теплим морем. Майя Мессершміт і її десятирічний син Алекс повертаються додому з літнього відпочинку на Сумартині. На верхній палубі порома, яким вони подорожують, відбувається вбивство.

Хто серед пасажирів має мотив для вбивства? Колега жертви, студент-медик, кримінальний авторитет чи хтось інший? Можливо навіть вбивця серед персоналу порома?

Прибуває поліція. Інспектор Іоганн Рапп починає офіційне розслідування. А Майя Мессершміт тим часом розпочинає власне розслідування. Її вміння помічати незначні, на перший погляд, деталі, а також непогане знання психології, приводять її до несподіваних висновків.

Про автора:

Катерина Литвин живе у місті Запоріжжя, де працює слідчою у поліції. Сама виховує 2-х синів: Олексія та молодшого Нікона. Любить Новий рік, котів, дощ, пледи і тишу. Не терпить категоричності в людях і довгого очікування.

Катерина народилася 1981 року в селі Юльївка, Запорізького району Запорізької області (зараз це 6 км від фронту).

З першого класу Катерина мріяла стати військовою кореспонденткою. Проте дорослі переконали її, що це не дівоча справа, та й взагалі, «війни підходящої немає!». Тоді це був аргумент.

У 29 років авторка таки здійснила дитячу мрію та по сьогодні бореться зі злочинністю у поліції Запоріжжя.

Коли є час (а він є, зазвичай, в перервах між поліцейськими буднями) – Катерина пише. Так і з’явився сучасний український сozy-детектив “Убивство на поромі”, повідомляється на фейсбук-сторінці видавництва.

Довідково

  • Затишний детектив (Cozy mystery ) — вид детективного жанру, де сексу і насильству відведено у розповіді менше місця або вони подаються з гумором, а злочини і розслідування відбуваються в невеликій, тісній спільноті.
  • Термін «затишний детектив» уперше запропоновано наприкінці XX століття, коли різні автори писали романи у спробах відродити Золотий вік детектива.



Схожі новини: