Стало відомо, які книги найчастіше купували українці у 2023 році

Переглядів: 380

8 грудня 2023 12:50

Стало відомо, які книги найчастіше купували українці у 2023 році фото

Дані, отримані з книгарень, об’єднали та склали перелік бестселерів за підсумками цього року в чотирьох номінаціях

Український інститут книги разом із Kyiv Book Weekend провели опитування книгарень та дізналися, які книжки були найбільш популярними та мали найвищі рейтинги з продажу у 2023 році.

Літературні підсумки підбили на основі продажів друкованих книг у двох вибірках: великі ритейлери (Book24, kniga.biz.ua, Yakaboo, "Книголенд", КСД, НФ) та київські немережеві книгарні "Сенс", "Закапелок", Readeat, Katebooks.

Дані, отримані з книгарень, об’єднали та склали перелік бестселерів за підсумками цього року в чотирьох номінаціях.

Найпопулярніша українська класика

За даними опитування, "безумовним лідером" номінації стала серія "Неканонічний канон" видавництва "Віхола".

Найуспішнішими книгами, які увійшли одночасно в топ продажів чотирьох загальноукраїнських книготорговців із шести, стали: "Місто" Валер’яна Підмогильного й "Записки Кирпатого Мефістофеля" Володимира Винниченка, а також "Тигролови" й "Сад Гетсиманський" Івана Багряного.

Ці ж книжки, а також "Повість про санаторійну зону" Миколи Хвильового — серед лідерів київських книгарень.

Найпопулярніші книжки сучасних українських авторів

На першому місці — книжка "Я бачу, вас цікавить пітьма" Іларіона Павлюка. Вона зацікавила покупців всіх опитаних київських книгарень і п’яти загальноукраїнських майданчиків із шести.

Також у топах продажів більшості книгарень: "Драбина" Євгенії Кузнєцової, "Нові Темні Віки. Колонія" Макса Кідрука і "Танці з кістками" Андрія Сем’янкова.

Найпопулярніші переклади

Смаки покупців усіх київських книгарень збіглися на таких книжках: "Моссад. Найвидатніші операції ізраїльської розвідки авторів Міхаель Бар-Зохар та Ніссім Мішаль", "Фактор Черчилля: Як одна людина змінила історію" Бориса Джонсона.

Найпопулярніші книжки для дітей

У перелік найпопулярніших книжок для дітей увійшли як українські, так і перекладені видання іноземних авторів.

Очолює рейтинг ритейлерів книжка "Малечі про інтимні речі" Юлії Ярмоленко. Вона зацікавила покупців п’яти майданчиків з шести. Також у лідерах (4 з 6) книжка видавництва "А-ба-ба-га-ла-ма-га" "Тореадори з Васюківки" Всеволода Нестайка.

Джерело: Ліга

 




Схожі новини: