У Запоріжжі спортивні авторитети визначились із своїм лідером

Переглядів: 931

7 листопада 2023 09:30

У Запоріжжі спортивні авторитети визначились  із своїм лідером фото

16 листопада відбудеться VІ звітно-виборча конференція Запорізького обласного відділення Національного олімпійського комітету України, на якій буде обрано нового голову цієї організації.

Так вже сталося, що людська спільнота наділила беззаперечним правом підіймати державний Прапор будь-якої країни на честь Перемоги, крім, власне, високопосадовців, всього дві професії у безмежній кількості спеціалізацій: військових та спортсменів, і саме тому дуже важливо, хто очолить рух наших олімпійців до перемог у буремні роки війни та після визволення України.

Чотири легенди запорізького спорту, представники спортивного напрямку у діяльності Ради Почесних громадян міста Запоріжжя, визначились із кандидатурою на пост голови Запорізького обласного відділення Національного олімпійського комітету України. Це, за їх думкою, начальник управління молоді, фізичної культури та спорту Запорізької обласної державної адміністрації Наталія Власова.

Своє рішення  на брифінгу озвучили заслужений працівник фізичної культури та спорту України Леонід Ключик, заслужений майстер спорту України з гирьового спорту, 16-разова чемпіонка світу, рекордсменка Книги рекордів Гіннессу 2014 року Любов Черепаха-Волкова  та майстер спорту СРСР з греко-римської та вільної боротьби, заслужений тренер СРСР та України з греко-римської боротьби, заслужений працівник фізичної культури та спорту України Євген Чертков.

Родзинкою брифінгу стало пряме включення з ізраїльського міста Нетанія, де наразі перебуває майстер спорту СРСР з гандболу, заслужений тренер УРСР та СРСР з гандболу, заслужений працівник фізичної культури та спорту України Леонід Ратнер.

Кожний із присутніх пригадав випадки плідної взаємодії із Наталією Власовою. Так,  Леонід Ключик згадав про допомогу з боку Наталії Федорівни під час епопеї з виселенням дітей, тоді ще школи ФК «Металург», що базувалася на футбольних полях впродовж вулиці 12 квітня, новим власником землі. Саме Наталія Власова запропонувала тимчасовий притулок у спортивному ліцеї, який згодом переріс у постійний, але вже не «притулок», а дім, школу МФК «Металург».

Любов Черепаха пригадала про допомогу, що надала Наталія Федорівна під час пошуку меценатів для проведення II Кубку генерала Петрова серед збірних силових структур по гирьовому спорту, хоча зазначений вид спорту і не є олімпійською дисципліною. Взагалі, за суб’єктивною оцінкою Любові Олександрівни, за час перебування Наталії Власової на посаді начальника управління молоді та спорту збудовано або реконструйовано близько 120 спортивних майданчиків різних типів; спортивний комплекс зі штучним льодовим покриттям у Мелітополі; спортивні комплекси у Мелітополі та Василівському районі; шість спортивних залів: два у Мелітополі, два у Запоріжжі, по одному у Приморську та Бердянську; сім футбольних полів та стадіонів у Василівці, Мелітополі, Пологах, Бердянську, Приморську та Запорізькому районі.

Необхідно зазначити, що з 2017 року за ініціативи Наталії Федорівни започатковані щомісячні виплати стипендій та проведення обласного заходу «SportStar» для визначення кращих спортсменів і тренерів Запорізької області. Таке стимулювання та підтримка сприяє підвищенню іміджу спорту та заохочує до подальших перемог.

І найголовніше, - під керівництвом Наталії Власової спортивна сфера області в державному рейтингу за результатами спортивних досягнень спортсменів систематично входить до кращої сімки України.

Саме ці показники і особистісні якості людини й стали основними критеріями для обрання саме Наталії Федорівни Власової креатурою Почесних громадян Запоріжжя на посаду голови Запорізького обласного осередку Національного олімпійського комітету України.

Звернення до делегатів VІ звітно-виборчої Конференції та усієї спортивної спільноти Запорізької області підписали всі присутні і, з дозволу Леоніда Ратнера, за нього підпис поставила Голова Ради Почесних громадян міста Запоріжжя Любов Черепаха.

Автор: Володимир ВОЛКОВ

Фото Володимира Волкова і Валерія Смирнова


 




Схожі новини: