На виборах у Литві перемагає Науседа, Зеленський привітав

Переглядів: 174

27 травня 2024 10:00

На виборах у Литві перемагає Науседа, Зеленський привітав фото

Згідно з попередніми результатами другого туру президентських виборів у Литві, перемагає чинний президент Гітанас Науседа.

Як пише видання Delfi, за даними з 1723 дільниць (загалом 1895), за Науседу проголосували 76.36% виборців, а за Інгріду Шимоніте – 22.1%.

Науседа вже заявив про свою перемогу на президентських виборах.

Кандидатка консерваторів, прем'єр-міністерка Інгріда Шимоніте зателефонувала Науседі й привітала його з переобранням.

Президент України Володимир Зеленський також привітав Науседу з перемогою на виборах.

Пряма мова Зеленського: "Шановний Гітанасе Науседо, вітаю вас із переобранням! Ви завжди були з нами в ці найскладніші роки. Я ціную вашу щиру підтримку України та впевнений, що, працюючи разом, ми забезпечимо свободу, мир і безпеку в Україні, країнах Балтії та в усій нашій Європі".

Що передувало: У неділю у Литві проходило голосування у другому турі президентських виборів, у якому за посаду змагалися чинний президент Гітанас Науседа та прем’єрка Інгріда Шимоніте.

Науседа, який балотувався на переобрання як незалежний кандидат, посів перше місце в першому турі 12 травня, набравши майже 44% голосів.

Шимоніте, кандидатка від керівної консервативної партії "Союз Вітчизни – Литовські християнські демократи", посіла друге місце з 20% голосів.

Джерело: Українська правда




Схожі новини: