Позиція ресторатора. Лібкін висловився про салат олів'є, оселедець під шубою, «совок» та наративи

Переглядів: 447

4 листопада 2023 15:34

Позиція ресторатора. Лібкін висловився про салат олівє, оселедець під шубою, «совок» та наративи  фото

Сава Лібкін, власник ресторанної корпорації, до якої входять одеські заклади Дача, Компот і Тавернетта, поділився думками, як слід вчинити з кулінарною радянською спадщиною.

«Я не любитель наративів, оскільки вони працюють в обидва боки», — каже в інтерв'ю NV одеський ресторатор Сава Лібкін.

За його словами, нічого поганого в салаті олів'є немає, якщо він приготований за традиційним рецептом. При цьому власник ресторанної корпорації запевняє, що жодного стосунку до радянської влади цей салат не мав у принципі.

«Страва не винна, що з неї під час „совка“ зробили якусь отруту з вареною ковбасою і поганим майонезом. Страва за це не відповідає», — переконує NV Лібкін.

Водночас він запевняє, що у гостей ресторану Дача є можливість отримати традиційний салат олів'є: з раковими шийками, куріпками й домашнім майонезом. «І нічого в цьому салаті, жодної молекули радянської немає і ніколи не було», — каже ресторатор.

Щодо оселедця під шубою, то, за словами Лібкіна, поєднання солоного оселедця й солодкого запеченого буряка використовують найкращі ресторани світу.

«Як це не називай, такого типу страва є у відомому копенгагенському ресторані скандинавської кухні Noma, у зоряного французького шеф-кухаря та ресторатора Поля Бокюза та у австрійського шефа Вольфганга Пака», — розповідає знавець кулінарії.

І додає ще кілька знаменитих поєднань, таких як буряк і козячий сир або буряк і сир талледжіо. «Але чомусь до цих поєднань жодних наративів немає, а до поєднання оселедця й буряка наративи придумали», — вважає Лібкін.




Схожі новини: