Уже не "в.о.": у запорізькому університеті вибрали ректора

Переглядів: 548

30 вересня 2023 16:30

Уже не в.о.:  у запорізькому університеті вибрали ректора фото

28 вересня 2023 року відбулися вибори ректора Запорізького державного медико-фармацевтичного університету.

Міністерство охорони здоров“я видало наказ про оголошення та проведення конкурсу на заміщення посади ректора ЗДМФУ 25 травня 2023 року. Документи бажаючі взяти участь у конкурсі мали подавати до Міністерства.

На посаду ректора МОЗ подав кандидатуру претендента Юрія Колесника — в.о. ректора, доктора медичних наук, професора, заслуженого діяча науки і техніки України. Додам, що Юрій Колесник також є Почесним громадянином Запоріжжя.

Результати виборів, які відбулися 28 вересня 2023 року:

Підтримують кандидата Колесника Юрія Михайловича – 826 голосів, що складає 88,06% від тих, хто мав право взяти участь у виборах, або майже 97% від тих, хто проголосував.

Не підтримують кандидата – 26 голосів (2,78%)

Таким чином, 65-річний Юрій Колесник обраний ректором Запорізького державного медико-фармацевтичного університету (таку назву виш отримав після злиття медуніверситету і Запорізької медичної академії післядипломної освіти). Вперше на цю посаду Юрій Михайлович був призначений у червні 2003 року. До призначення пів року Юрій Колесник керував тоді ще Запорізьким медінститутом у статусі “в.о. ректора”.




Схожі новини: