Виїхав жити за кордон: відомий запорізький політик склав повноваження депутата Запорізької обласної ради

Переглядів: 461

30 вересня 2023 11:01

Виїхав жити за кордон:  відомий запорізький політик склав повноваження депутата Запорізької обласної ради фото

Повноваження депутата Запорізької обласної ради Сергія Кальцева достроково припинені відповідно до Закону України «Про статус депутатів місцевих рад». Рішення щодо визнання обраним наступного за черговістю кандидата обласною ТВК не прийнято.

На останньому засіданні Запорізької обласної територіальної виборчої комісії було прийнято низку рішень.

Зокрема, Постановою № 222 «Про питання визнання обраним наступного за черговістю кандидата у депутати Запорізької обласної ради від Запорізької обласної організації політичної партії «Опозиційна платформа - За життя», повідомляється, що 8 вересня до обласної ТВК звернувся депутат обласної ради від Обласної організації політичної партії «Опозиційна платформа – За життя» Сергій Кальцев із заявою про припинення депутатських повноважень. До заяви було додано реєстраційну картку, що підтверджує факт виїзду його за межі України для постійного проживання.

Відповідно до п.3 ч.1 ст.5 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», повноваження депутата місцевої ради припиняються достроково за наявності перелічених підстав, засвідчених офіційними документами, без прийняття рішення відповідної ради, у разі, зокрема, виїзду на постійне місце проживання за межі України.

У разі дострокового припинення повноважень депутата, за рішенням відповідної територіальної виборчої комісії депутатом визнається наступний за черговістю кандидат у депутати у відповідному територіальному або єдиному виборчому списку від цієї місцевої організації політичної партії.

Разом з тим, діяльність ПП «Опозиційна платформа – За життя» заборонено рішенням суду. Ця обставина "унеможливлює ухвалення Запорізькою обласною територіальною виборчою комісією рішення щодо визнання обраними депутатами наступних за черговістю кандидатів у депутати Запорізької обласної ради у виборчому списку політичної партії «Опозиційна платформа за життя», - зазначено в постанові обласної ТВК.

Джерело: відділ комунікацій Запорізької обласної ради




Схожі новини: