Рішення тервиборчкому: кандидати від заборонених партій не увійдуть до складу Запорізької обласної ради

Переглядів: 280

30 вересня 2023 12:00

Рішення тервиборчкому: кандидати від заборонених партій не увійдуть до складу Запорізької обласної ради фото

Одне з питань порядку денного засідання Запорізької обласної територіальної виборчої комісії, яке відбулося днями - питання про визнання обраним наступного за черговістю кандидата від Запорізької обласної організації політичної партії «Опозиційний блок».

Нагадаємо, що депутата обласної ради Миколу Пастушенка, обраного від політичної партії «Опозиційний блок, визнано винним у вчиненні кримінального правопорушення та призначено покарання з позбавленням права обіймати посади в органах влади строком на 15 років.

Відповідно до п.7 ч.1 ст.5 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» повноваження депутата обласної ради Миколи Пастушенка достроково припинені без рішення сесії.

У разі дострокового припинення повноважень депутата, за рішенням відповідної територіальної виборчої комісії депутатом визнається наступний за черговістю кандидат у депутати у відповідному територіальному або єдиному виборчому списку від цієї місцевої організації політичної партії. Разом з тим, діяльність політичної партії «Опозиційний блок» заборонено рішенням суду.

Тож обласна територіальна виборча комісія прийняла постанову, якою визнала заборону діяльності Політичної партії «Опозиційний блок» обставиною, що унеможливлює ухвалення рішення щодо визнання обраними депутатами наступних за черговістю кандидатів у депутати Запорізької обласної ради у виборчому списку політичної партії «Опозиційний блок».

Джерело: відділ комунікацій Запорізької обласної ради




Схожі новини: